Restoran “Čaršija”: Pozorište u avliji

LESKOVAC

U restoranu „Čaršija“ krenulo je nešto što bi potkrepilo činjenicu da se radi o restoranu sa dušom. Počelo je da radi „Pozorište u avliji“ koje je osmislio Gile Branković. Za prvo veče spremljen je deo predstave po knjizi Anotnija Amure „Kako ubiti suprugu bez suvišnih zašto“ gde je kao gostujuća glumica naslovnu ulogu igrala Gordana Bjelica. Gosti programa bili su Strahinja Nikolić i Zoran Jovanović“
Inače, sve je krenulo pozivom koji je dobio Gile Branković da od restorana „Čaršija“ stvori mesto koje će imati dušu.
-Čim sam ja došao odmah je došla i duša, jer sam ja duševan čovek,- u šali otkriva Gile i dodaje da mu je prva asocijacija, kada je video dvorište restorana, bilo „Prozorište dvorište“ Radeta Jovića.
-Rekao sam sebi da je to to. Odlučili smo da svake srede radimo nešto što treba da zaliči na to nekadašnje i mislim da smo na dobrom putu da to i uradimo. Biće tu pesničkih večeri, promocija knjiga, čak i izložba slika. Što se glumačkog dela tiče, biće predstava, jer svi znamo da su oni mnogo više prikazali po kafanama nego na sceni.
Želja Brankovića je da u „Pozorište u avliji“ dolaze ljudi koji imaju šta da kažu.
-Biće to eminentni književnici, dobri i poznati (to mahom ide jedno s drugim) glumci, biće monodrama i ostalih stvari… U moje vreme se to zvalo „Veselo veče“, sada je to stend-ap, ali to je to. Možda napravimo i neki festival stendap komedije… Biće promocija vina, svega… U planu nam je i da imamo domaćinsku hranu, recimo da služimo običnu proju i pasulj tokom večeri. Čak nas već zovu i da idemo u goste, imamo neke ponude iz Makedonije i Slovenije.-
Pošto ide jesen, vremenski uslovi baš i ne idu na ruku dešavanjima u bašti.
-Naravno,- saglasan je Gile, -ali kao i kod kuće… Dođu ti prijatelji, sedite na terasi, bašti, ako zahladi, padne kiša, vi uđete u kuću. Tako ćemo i ovde… Samo se prebacimo unutra. Ali, idemo korak po korak, ima vremena do tada.

I.S.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*