Reprezentativac sa Vlasine

Izvor: pixabay.com

VLASOTINCE

Milan Stanojević, član bokserskog kluba „Arena“ Vlasotince, dobio je poziv selektora reprezentacije Srbije, Dragana Vasiljevića,da od 9. do 31. januara odradi bazične pripreme na Zlatiboru.

  • Bokserski savez Srbije organizovao je ove pripreme kako bi se reprezentativci Srbije blagovremeno fizički pripremili za predstojeće domaće i međunarodne turnire koji očekuju u toku 2022. Godine, – informiše nas prvi čovek BK „Arena”, Milan Jović o novostima iz kluba u ove praznične dane.

NNR:- Nije vas očigledno iznenadio poziv selektora Vasiljevića da se na pripreme javi i vaš mladi bokser Milan Stanojević ?

Jović:- Stanojević je već duži niz godina redovni član reprezentacije Srbije. Učesnik juniorskog prvenstva Evrope u Gruziji 2019. godine, na kome se plasirao na petom mestu. Dugogodišnji šampion Srbije i osvajač brojnih međunarodnih turnira. Milan je veoma talentovan sportista čije vreme dolazi i koji bi rezultatski maksimum trebalo da ostvari na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

NNR:- Očigledno da je ovo lepo priznanje za vaš klub, jer je jedini bokser sa teritorije jugoistoka Srbije ?

Jović:- Da, svakako.Ponosni smo što je član našeg kluba dobio poziv selektora omladinske reprezentacije Srbije, Dragana Vasiljevića, da se priključi reprezentaciji i odradi bazične pripreme. Na spisku selektora Vasiljevića boksera iz Vlasotinca jedini je predstavnik regiona jugoistočne Srbije, čime je uspeh još veći. Milan Stanojević se prošle godine kvalifikovao za Evropsko prvenstvo, osvojivši Državno prvenstvo i međunarodni turnir u Budvi. Na listi Evropske bokserske federacije u tom trenutku Milan zauzima visoko mesto i bio jedan od favorita za osvajanje prvenstva u kategoriji do 66 kg. Međutim, dan pre odlaska u Evropsko prvenstvo, kada je već imao kupljenu avionsku kartu i urađen PCR test, na poslednjem treningu pred polazak Milan je povredio koleno, pa je zbog te povrede je propustio Evropsko prvenstvo. Posle terapije i dužeg oporavka Milan je nastavio sa napornim treninzima, tako da se nadamo da će se trud isplatiti i da će uspešno predstavljati opštinu Vlasotince i Republiku Srbiju na budućim velikim takmičenjima. –

V. Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*