PREMIJER NA JUGU

LESKOVAC

 

U okviru višednevnog zasedanja Vlade Srbije u Nišu premijer Srbije Aleksandar Vučić sa ministrima boravio je prošlog utorka u Leskovcu.

Vučić je obišao fabriku crepova „Mladost“ i kompaniju „Jura“, koja će do kraja godine u našem gradu otvoriti novi pogon i zaposliti još 700 radnika. Ovom prilikom premijer Vučić govorio je o ostalim aktuelnim ekonomskim i političkim temama, osvrnuo se na neke kritike na račun Vlade i na predsedničke izbore koji se očekuju na proleće. Premijer Vučić je obišao poljoprivredno gazdinstvo u Krajincu, kao i Vlasotince. O svemu ovome opširnije piše najnoviji broj Nove Naše reči.

U sklopu boravka Vlade na jug Srbije Leskovac su posetili i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović boravio je u Crnoj Travi, ministar kulture Vladan Vukosavljević posetio je Lebane, u Bojniku je novu sportsku halu otvorio ministar sporta Vanja Udovičić, a leskovačku Opštu bolnicu posetio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević za Novu Našu reč rekao je da su mediji u Srbiji isti kao i u okruženju.  Mislim da je srpska medijska scena u osnovi kvalitetna, ali da nije iskoristila sve svoje mogućnosti i da postoje neke pojave koje su posledica nekih drugih uticaja odavde i odande, uglavnom je to globalna pojava, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

 

Na petom dunavskom biznis forumu, koji je pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Vlade Vojvodine održan u Novom Sadu, Leskovac je dobio priznanje Zlatni ključ, kao lokalna samouprava koja iza sebe ima odlične rezultate u ekonomskoj, privrednoj i kulturnoj promociji grada, piše Nova Naša reč. Leskovački nedeljnik piše i o drugom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja, na kome je 15 poslodavaca izrazilo potrebu za 200 novih radnih mesta.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, prilikom obilaska Policijske uprave, da je Leskovac siguran grad, da postoji pad opšteg kriminaliteta i da je stepen rasvetljenosti krivičnih dela 70 odsto kao i da se povećava iz godine u godinu. On je učestvovao u kampanji “Leskovac siguran grad” i komentarisao je druga aktuelna dešavanja iz sfere bezbednosti i rada policije.

Nova Naša reč piše o ostalim aktuelnim dešavanjima koji su obeležili proteklu nedelju: sastanku Službe za katastar sa korisnicima usluga, otvaranju Parka ptica, Danima vodenice u Vučju, o tome kako je Zavod za javno zdravlje obeležio Svetski dan hrane, kao i o aktuelnim dešavanjima u kulturi.

Na sportskoj strani Nova Naša reč piše o ženskoj odbojci, apletskom mitingu „Open Leskovac 2016“, drugoj košarkaškoj ženskoj ligi Srbije, košarci, prvoj regionalnoj ligi istok i drugo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*