Predstavljene investicije u prethodne tri godine

U sali Skupštine grada Leskovca održana je prezentacija investicije u Leskovcu i svim društvenim oblastima u periodu od 2020. godine do danas kojoj su prisustvovali funkcioneri lokalne samouprave i direktori javnih preduzeća. Pored prezentovanih radova, bilo je i govora i poređenja o učincima u radu sa periodom kada su, kako je naglašeno, neki drugi vršili vlast.

Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović rekao je da ovo nije bio nimalo lak period, s obzirom da je u trenutku, kada je 2020. godine otpočet mandat, bio period korone.

„U svemu nas je pandemija, u određenoj meri, kočila i usporavala. Suočavali smo se i sa onim što je godinama iza nas, a to je stabilizacija budžeta, vraćanje dugova, uspostavljanje stabilnosti finansija koje će omogućiti da realizujemo sve planove bitne za naše sugrađane. U prethodnom mandatu smo završili projekte za koje je većina mislila da je to jedan san. Ali, ko ne sanja snove i ko ne mašta da ih realizuje, taj to neće moći i da uradi. Mnogi će reći da sve što je urađeno u gradu je posao i obaveza lokalne samouprave i da je to urađeno novcem naših sugrađana. To je tačno, ali i sva prethodna rukovodstva su mogla ta sredstva da usmere u ispravnom pravcu, ail se nisu baš domaćinski ponašali prema sopstvenom budžetu. Prethodnih godina jesmo radili vredno i ponosni smo na svaki milimetar naših puteva, na svaki kvadratni metar novih fasada koje su urađene na našim školama, na svako otvoreno novo radno mesto, na svakog mladog talenta kojeg nagradimo, na svakog poljoprivrednika kome smo dali subvenciju, na svako dete koje smo usrećili, na manifestaciju koja slavi tradiciju i kulturu, ponosni smo na sve projekte iz svih oblasti, jer je većin njih godinama bila zapostavljena, ali nismo i nikada nećemo zapostaviti bilo koji segment važan za život građana.“

O ulaganjima u oblasti prosvete govorila je Brankica Stamenković, Stefan Kitanović o oblasti finansija, Sanja Milošević o socijalnoj zaštiti, Oliver Antanasijević o poljoprivrtedni i ulaganjima u mesne zajednice, dok je o kulturnim dešavanjima govorila Marija Rajković.

Za sve to vreme u skupštinskim klupama su sedeli dosadašnji odbornici, direktori, načelnici i aktivisti SNS-a.

IS/MN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*