Predsednik Skupštine opštine Vlasotince: Trudimo se da u svakoj mesnoj zajednici nešto uradimo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VLASOTINCENNR:– Predsednik ste Skupštine opštine i zato vas moramo da pitamo – zašto se sednice zakazuju u 17sati ili u popodnevnim satima?

Petrović:- To smo uveli kao praksu, jer je većina odbornika u radnom odnosu kod nekih drugih poslodavaca i zapravo tako omogućavamo svim odbornicima da prisustvuju sednici.

NNR:– Koliko imate odbornica?

Petrović:- Zastupljenost je trećina iz svake odborničke grupe. Trenutno je 12 u odnosu na 45.

NNR:– Vreme je donošenja novih budžeta. Koliko su građani upoznati sa tom procedurom?

Petrović:- Mi smo 18. decembra održali javnu raspravu vezano za budžet gde su svi građani imali pravo da prisustvuju. Ovde je bila puna sala, a što se tiče građana većim delom su bili direktori javnih preduzeća, škola i ustanova koji su zapravo izvršioci onog dela budžeta koji je njima skupština opštine opredeljuje prilikom usvajanja budžeta svaku narednu godinu. Građani su imali tu mogućnost i mogli su da se upoznaju i sve je bilo maksimalno korektno što se tiče ove javne rasprave da svako od građana uzme učešće u ovoj raspravi.

NNR:– Koliko je stiglo predloga za budžet?

Petrović:- Bio je jedan predlog koji je bio pismeno podnet, a ostali učesnici su mogli usmeno da predlažu.

NNR:– Da li mislite da su u budžetu u investicionim projektima svi podjednako zastupljeni?

BP:– Trudimo se da se u svakoj MZ po nešto odradi. Upravo je završen deo skupštine koji se odnosi na budžet. Imali smo kritike od pojedinih odbornika zašto se to nalazi na jednom mestu. Sav budžet i pozicije omogućavaju da se odradi u svim MZ po nešto, a tu je potrebno učešće i
same MZ i predsednika MZ da se na vreme pripreme projekti sa kojima može da se konkuriše i kod opštine i kod nadležnih ministarstava kako bi smo mogli da odradimo.  Što se tiče našeg opredeljenja sa nivoa lokalnih vlasti, mi zapravo vodimo računa da iz naših sredstava
odradimo za svaku MZ po nešto.


Ljiljana Stojanović


Slike:
261 i 262 Zoran Todorović
237 predsednik Skupštine
233 Kostić

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*