POSAO ZA 50 RADNIKA

 

POSAO ZA 50 RADNIKA

 

Kompanija „Med komtek grup“, koja je zainteresovana za otvaranje proizvodnog pogona u našem gradu, potpisala je memorandum o saradnji sa gradom Leskovcem.

Ova kompanija bavi se proizvodnjom medicinske opreme i u Leskovcu planira otvaranje pogona za multifunkcionu proizvodnju produkta koji se koriste u savremenoj medicini, nano medicinskim tehnologijama, anesteziologiji itd. Grad će obezbediti lokaciju od 1,5 hekatar (pored pogona „Falke“), a kompanija iz Španije planira da zaposli za početak 50 radnika. Investicija je vredna dva miliona evra, a u izgradnji fabrike učestvovaće domaće firme.

Leskovac Cvetanovic i investitori

Grad Leskovac se ovim memorandumom obavezuje da najkasnije u roku od tri meseca obezbedi sve što je neohodno za realizaciju projekta, dozvole, uslove i informacije, kako bi u toku ove godine projekat bio realizovan, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  prilikom potpisivanja memoranduma.

Kompanija „Med komtek grup“ radi 12 godina na terotoriji Španije, a u planu je širenje proizvodnje u drugim zemljama, pre svega Srbije, rekao je Dragan Škrbić, generalni direktor kompanije „Med komtek grup“  južne i istočne Evrope, inače bivši rukometaš reprezentativac.

Kompanija se bavi proizvodnjom maski za anesteziju, a u programu je proširenje delatnosti u cilju iskorišćavanja saznanja iz bazične nauke i njihove primene u medicini.

-Ovde bismo proizvodili aparate za dijagnostiku sa kojima može da se otkrije bilo koja bakterija ili virus u bilo kojem stanju elektrotečnost, voda, vazduh, krv, bris. Razlog što smo došli u Leskovac je to što ima veliku industrijsku tradiciju u oblasti hemije i zdravstva. Naše ambicija je da pogon otvorimo u što skorije vreme, kako bismo kasnije proširivali svoj asortiman, rekao je Dragan Škrbić.

Na naše pitanje da li Leskovac poseduje kvalifikovanu radnu snagu za ovakvu vrstu proizvodnje, Škrbić je odgovorio da je stručni i naučni tim doći iz Španije, dok radnika koji će raditi u proizvodnji u Leskovcu sigurno ima, jer obrazovne ustanove u gradu školuju takvu vrstu kadova.

O medicisnom aspektu i značaju proizvodnje koja će biti pokrenuta u Leskovcu govorio je dr Bratislav Čeperković, direktor razvoja za region jugoistične Evrope.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*