Osnovci kod poslastičara

LESKOVAC

Poslastičarnica Trgovinsko-ugostiteljske škole ugostila je učenike trećeg razreda OŠ „Josif Kostić“ koji su imali priliku da se upoznaju sa poslovima koje obavlja poslastičar u okviru predmeta „Narodna tradicija“. Dragomir Pejčić nastavnik TUŠ kaže da je deci pruikazano kako treba da izgleda poslastičar, a kako izgleda radionica za proizvodnju kolača.
-Ovakve posete organizujemo par godina unazad i cilj nam je da deci ovog uzrasta približimo ovo zanimanje , a možda neko od njih i odabere ovo za nastavak školovanja.-
Učiteljica Nadica Jović Tasić je i rukovodilac tima za profesionalnu orijentaciju i kaže da je ovo jedna od aktivnosti tima.
-Cilj nam je i razvijanje ljubavi dece prema nekim zanimanjima koja nisu svakodnevna, ali imaju neki svoj tradicionalni pristup u radu. Decu smo upoznali sa materijalima i sredstvima za rad, sa načinom rada. Sada ćemo u školskim aktivnostima imati govornu vežbu na času srpskog jezika sa ovom temom, na času likovnog će deca crtati na temu zanimanja poslastičar i na času narodne tradicije upoznavanje sa nekim poslastičarima uz film koji je tradicionalnog karaktera.-
Učenica Maša Stanković kaže da do sada nije znala kako izgleda unutrašnjost poslastičare i da je kolač koji je probala bio sladak. Iva Kraljević je videla lepe kolače, sviđa joj se radionica gde se prave kolači i oni su drugačiji od onih koje joj spremaju kući. Ognjen Stanisavljević smatra da se ovi kolači lako prave kada se to nauči, ali se najlakše jedu.

I.S.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*