Nemanja Tomić, učenik generacije OŠ “Milutin Smiljković” Vinarce

Nemanja Tomić

LESKOVAC

Učenik 8/1 razreda OŠ “Milutin Smiljković” u Vinarcu, Nemanja Tomić, jednoglasnom odlukom članova Nastavničkog veća izabran je za učenika generacije školske 2019/2020. godine.
Nemanja je rođen 8.2.2006. godine u selu Donje Stopanje. OŠ “Milutin Smiljković” pohađao je od prvog razreda i sve vreme bio “vođa” svoje generacije u svakom smislu tih reči. On je, pre svega, druželjubiv, komunikativan i otvoren. Nesebično je pomagao drugarima iz odeljenja. Voleo je da ih motiviše i pokrene u radu što ga čini omiljenim u odeljenju. Njegovi predmetni nastavnici kažu da je kulturan, pošten i samostalan u radu. Vredno je radio sve domaće zadatke i uvek tražio još koji složeniji zadatak. Veoma je zainteresovan za učešće i u vannastavnim aktivnostima škole. Voli da glumi i igra folklor. Zato se posebno istakao učešćem u dramskoj, folklornoj, ali i u novinskoj sekciji. Osim školskih aktivnosti, Nemanja ima vremena i za svoj hobi – folklor. Naime, aktivan je i višegodišnji član prvog ansambla KUD “Lemind” iz Leskovca. Veliki je ljubitelj životinja.
Iz OŠ „Milutin Smiljković“ poručuju da su ponosni što je škola izrodila jednog ovakvog učenika, a pre svega čoveka, te da se nadaju da će i u budućim generacijama imati bar još po jednog vrednog i poštenog učenika, kakav je Nemanja Tomić bio u svojoj generaciji.
Nemanja planira da školovanje nastavi u leskovačkoj Gimnaziji, na matematičkom smeru.

IS

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*