Napravljene klupe za vredne Stajkovčane

Izvor: Arhiva vlasotinačke Tehničke škole

VLASOTINCE

Bez malo na svim pijačnim tezgama u Srbiji možete naći proizvedenu povrtarsku robu iz sela Stajkovca. Vredni ljudi iz ovog sela danonoćno su na svojim imanjima i mnogi od njih nemaju vreme da bar malo predahnu i odmore se. Ovo selo ima najviše stanovnika u opštini Vlasotince, a takođe i veliki broj učenika u školskim klupama do četvrtog razreda.

 • Neformalna grupa “Za moj kraj” iz Stajkovca aplicirala je u volonterskom konkursu “Šta nam teško” u okviru “Nacionalnog programa volontiranja mladih „Mladi su zakon”. Program sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, Ce Gradom iz Obrenovca, Tim 42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, – upoznaje nas Lidija Stanković, profesorka književnosti u vlasotinačkoj Tehničkoj školi, inače stanovnik sela Stajkovca, sa akcijom koju sprovodi neformalna grupa mladih “Za moj kraj” iz Stajkovca.
  Za koje namene ste utrošili odobrena sredstva ?
 • Odobrena finansijska sredstva iskorišćena su za kupovinu materijala za pravljenje parkovskih klupa.
  Ko je pravio te klupe ?
 • Njih su volonterski pravili učenici Tehničke škole iz Vlasotinca, dualnog obrazovnog profila bravar-zavarivač na časovima praktične nastave u školskim radionicama, zajedno sa svojim nastavnicima.
  I gde su postavljene te klupe ?
 • Klupe su postavljene u selu Stajkovcu, ispred pošte i u školskom dvorištu. Treba posebno naglasiti da je selo Stajkovce jedno od retkih seoskih mesta sa pozitivnim prirodnim priraštajem i da u ovom selu gotovo da nema migracije.
  Šta je bio vaš motiv u ovom slučaju ?
 • Naša je želja da Stajkovce učinimo još lepšim za život i zato smo podarili ove klupe za sve one koji žive i vredno rade u našem selu – veli preduzimljiva Lidija Stanković, profesorka književnosti u vlasotinačkoj Tehničkoj školi.

Vlastimir Stamenković

1 Comment

 1. Bravo za ovakvu inicijativu i akciju sprovedenu u delo. Drago mi je da se mladi ukljucuju u ovakve akcije i pokazuju inicijativu. Treba ih zato i nagraditi a u njihove radionice postaviti ruske fotokatalitičke prečišćivače vazduha kako bi mogli nesmetano da rade i dalje a da budu sigurni od korone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*