Na prodaju još nekoliko firmi u Leskovcu

LESKOVAC

Do kraja februara i u prvih deset dana marta Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponudiće na prodaju imovinu nekoliko nekadašnjih društvenih preduzeća sa područja Jablaničkog okruga.
Neka od preduzeća, poput Trgovine ‘’Vučje’’, biće ponuđena prvi put. Početna cena imovine, u koju spada magacin za smeštaj alata i delova, površine 15o kvadratnih metarau Donjoj Jajni, iznosi 1.070.105,40 dinara, a javno nadmetanje je zakazano za 24. februar u Agenciji za
licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu.

‘’Vinarska podrumi’’ u Vlasotincu ne rade više od dve decenije, ali se njihova imovina do sada nije našla na tržištu. Čine je građevinski objekti, odnosno  upravna, poslovne  i pomoćne zgrade, proizvodni pogoni, podrumi, radionice i magacini , ukupne površine 10.329 kvadratnih metara, zemljište od 22.728 kvadrata, oprema i zalihe.  Početna cena je nešto manja od 41,5 miliona dinara. Prodaja javnim nadmetanjem održaće se 3. marta u  prostorijama ALSU.

Istog dana i na istom mestu, na prodaju će biti ponuđena po drugi put imovina Preduzeća ‘’Interlemind’’, a sedmicu kasnije i javno nadmetanje za prodaju imovine ‘’Agrar fruita’’ iz Bošnjaca.
Radi se o poslovnom prostoru, odnosno prostorijama za ugostiteljsku delatnost, površine 160 kvadratnih metara u Bošnjacu, zemljištu pod objektom – 3.216 kvadrata, opremi i inventaru. Početna cena 1.185.589,oo dinara. Ovaj poljoprivredni kombinat prodavan je, u proteklih pet godina, isto toliko puta. Četiri nadmetanja bila su neuspešna, a na poslednjem 2017. godine, novi vlasnici jedno dela imovine, postale su leskovačke kompanije ‘’Lemeks Gamakom’’  i
‘’Strela’’.

IMOVINU DP “POLJOPRIVREDE” PRODAJU PO ČETVRTI PUT

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika raspisala je četvrtu prodaju dela nepokretne imovine DP ‘’Poljoprivreda’’ javnim nadmetanjem.
Nepokretnu imovinu ‘’Poljoprivrede’’ koja je predmet prodaje čine njive, ukupne površine 4.526 kvadratnih metara i poljoprivredno i šumsko zemljište, uglavnom livade, njive i pašnjaci treće i četvrte klase, na 91.o12 kvadrata u Belanovcu.
Početna cena je 1.387.1o6,oo dinara, a javno nadmetanje zakazano je za 1o. mart, u 11 sati, u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.
Imovina se kupuje u vidjenom stanju, a zainteresovani je mogu razgledati svakog radnog dana od 9-13 sati, uz prethodnu najavu povereniku stečajnog upravnika.
Poslednja dva nadmetanja za prodaju nepokretne imovine ‘’Poljoprivrede’’ održana su prošle godine, kada je deo objekata i zemljišta dobio novog vlasnika.

Suzana Stojiljković

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*