Minibus za prevoz seoskog stanovništva: Važne novosti u Lebanu

Izvor: pixabay.com

LEBANE

Predsednik SO Lebane Boban Pejić potpisao je sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva. Ovaj ugovor potpisalo je i još 17 predstavnika lokalnih samouprava u Srbiji, koje su prošle na konkursu. Ovi minibusevi, kako ističu iz ministarstva, služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko, odnosno opštinsko sedište.
-Minibusevi su tu, obezbedili smo sredstva. Sada je na ljudima iz lokalnih samouprava da racionalno gazduju, da održavaju vozila, da obezbede gorivo i vozače. A seljani neka ocenjuju. Ovo je samo prvi korak i zato će nam od posebnog značaja biti njihovo mišljenje, – rekao je ministar Krkobabić nakon potpisivanja ugovora.
Za ovaj program iz budžeta je opredeljeno 120 miliona dinara. Opština Lebane dobila je sedam miliona dinara od Ministarstva za brigu o selu, a za nabavku minibusa izdvojiće još 747.032 dinara iz sopstvenog budžeta.

IS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*