Milion dinara za renoviranje sigurne kuće

LESKOVAC

Centar za socijalni rad Leskovac, u čijem sastavu funkcioniše Sigurna kuća, je od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobio milion dinara za zamenu kompletnih oluka, opšivki i fasade na južnoj i zapadnoj strani objekta. Ovo je jedan od devet miliona dinara koje je ovo ministarstvo namenilo za realizaciju projekata u sigurnim kućama, svratištima i prihvalištima za decu.
-Treća je godina kako Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ove svrhe izdvaja novac, koji možda nije veliki, možda je simboličan, ali jeste jedna vrsta podrške organizacijama koje čine sve da poprave uslove u sigurnim kućama i ustanovama u kojima borave deca, rekla je ministar Zorana Mihajlović, obraćajući se novinarima posle potpisivanja ugovora.
Direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović, zahvaljujući na podršci koju ministarstvo pruža, rekao je da će odobrena sredstva pomoći da se unaprede uslovi stanovanja u ovoj ustanovi, kako bi bila funkcionalnija, a sve zarad njenih korisnika.

I.S.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*