Veljko Milosavljević je zvaršio srednju Trgovinsko-ugostiteljsku školu, smer
poslastičar i nakon toga je nastavio školovanje na Visokoj poslovnoj školi, smer
menadžment tehnologije hrane i gastronomije, gde je na završnoj godini osnovnih
strukovnih studija. Paralelno sa studiranjem on i radi u hotelu „Hilton“ u Rijeci,
visokorangirnom hotelu, sa pet zvezdica.
-Ja sam poslastičar, a što se mog posla tiče pratimo sve modne trendove, aktuelna
događanja…. Sada je već treća godina kako tamo radim, a otišao sam na preporuku mog
profesora iz Leskovca. Moj početak rada je bio i moj prvi susret sa Hrvatskom, ali i sa
tako rangiranim hotelom. U početku mi je sve to predstavljalo novinu, ali i izazov jer
se traži visok nivo rada da bi se ispunili postavljeni standardi. Imao sam i veliku
podršku svoje porodice, što je ključ svakog uspeha. Ja sam otišao u drugu državu sa 19
godina života, u nešto nepoznato i iz tog razloga je važna podrška porodice.-
Hrvatska i Srbija su imale dosta nesuglasica poslednjih 30-ak godina, bilo je i rata, a
Veljko ističe da je rođen nakon svega toga.
-Ni trenutka nisam tako razmišljao. Smatram da se ljudi ne dele po verskoj ili
nacionalnoj pripadnosti, već prema tome da li su dobri ili loši. Mene su sjajno
prihvatili, smatram da je to čak i više nego što su trebali. U samom hotelu svi
funkcionišemo kao jedna velika porodica. Uvek smo tu jedni za druge, ispomažemo se,
nema odstupanja, svi smo kao jedan. Mene su jako lepo primili od prvog dana, prihvatili
me kao da sam tu od rođenja, imao sam podršku svih. Sama firma se trudi da svojim
radnicima olakša rad i zajedničko druženje, imamo recimo žurku na početku i kraju
sezone, za „Noć veštica“, Novu godinu, zatim svi rođeni u jednom mesecu dobijaju žurku
i poklone od firme u tom mesecu… Da ne govorim o poslovnom odnosu sa uposlenicima,
plati, bonusima, nagradama… Uostalom, ne bih bio tamo tri godine da nisam
prezadovoljan. Meni je „Hilton“ zaista promenio život, jer ima veliko srce, dušu i
ljubav za sve uposlenike. Moj odlazak na posao je sa osmehom, idem tamo jer znam da ću
tog dana uraditi nešto čemu će se ljudi diviti, da će taj kolač ulepšati dan nekom
gostu. Inače, nisam za stalno tamo, jer pokušavam da završim fakultet, pa sam malo
više tamo, malo manje ovde, barem dok ne završim fakultet.-
Radno vreme je standardno, 40 sati nedeljno, u dve smene.
-Meni to radno vreme omogućava da u slobodno vreme istražujem lokalna mesta. Ove
godine sam, recimo, bio u mestima koja nisam obišao prošle godine, Opatija, ostrvo
Krk, Njivice, Pula, Zagreb… Negde odem na jedan dan, negde provedem vikend, ako sam
tad slobodan… Imam svoje kolege sa posla, s kojima se družim, imam i poznanike u
Rijeci… Nikad nismo pričali o politici, sa kolegama pričamo šta bi mogli da
uradimo na poslu, ali i o putovanjima koje treba da realizujemo. Nisam imao nikakve
probleme s obzirom na to iz koje zemlje dolazim.-
„SUPER ZVEZDU“ U HOTELU
Veljko Milosavljević s ponosom ističe da je prošle godine, odlukom tima u hotelu,
proglašen sa „Super zvezdu“ u hotelu.
-To znači da sam bio dobar radnik, što mi je veliki podstrek da nastavim da se trudim,
da još više ulažem napora, da se zalažem više kako bih ostvario bolje i veće
rezultate.
IS/LJS
Leave a Reply