Leskovački penzioneri: Pomoć za zimnicu

LESKOVAC

Oko četiri hiljade leskovačkih penzionera sa penzionim čekom u iznosu do dvadeset hiljada dinara tokom meseca oktobra primiće finasijske vaučere u iznosu od 1.500 dinara. Vest nam je potvrđena u najstarijem srpskom društvu, leskovačkom Udruženju penzionera.
-Tom prilikom će biti podeljeni vaučeri u ukupnom iznosu od oko 6 miliona dinara, uglavnom sakupljenih od članarine našeg udruženja. Vaučeri će biti iskorišćeni u jednom od ovdašnjih hipermarketa za nabavku osnovnih sredstava za ličnu higijenu i drugu robu široke potrošnje, – istakao je u razgovoru Bratislav Zdravković, diplomiran inženjer organizacije rada, inače predsednik leskovačkog Udruženja penzionera. Ovo najstarije udruženje starijih žitelja na području centralne Srbije danas broji oko 18 hiljada aktivnih članova,po čemu je po brojnosti članstva odmah iza udruženja iz glavnog grada…
Leskovačko Udruženje penzionera će svojim članovima na ime nabavke ogreva za prestojeću zimu omogućiti nabavku drva u saradnji sa filjalom Srbija šume u ovome gradu po 6 metara kubnih, a već je po našem saznanju preveženo na kućne adrese oko 800 kubika najsiromašnijim penzionerima iz leskovačkog kraja.
U gradu na obalama reke Veternice posebno interesovanje tamošnje starije populacije vlada za besplatno lečenje u nekom od banjskih centara. Očekuje se da svi oni koji su prijavljeni do 7. septembra tekuće godine se penzijama do 27.775 dinara u mesčnom iznosu o trošku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje budu zdrastveno rehabilitovani u jednom od 25 banjskih lečilišta u Srbiji. Očekuje se da taj broj korisnika iz Leskovca bude oko 300 koji do sada nisu koristili ovaj vid zdrastvene zaštite. Prema našem saznanju, od broja upisanih među Leskovčanima najveće interesovanje vlada za Vranjsku i Sijarinsku banju.

Toma Stevanović

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*