JKP “Vodovod” obeležilo 65 godina rada

LESKOVAC

U Narodnom pozorištu održana je svečana akademija kojom je Javno-komunalno preduzeće „Vodovod“ obeležilo 65 godina postojanja i rada. Ova ustanova brine o 420 kilometara vodovodne mreže i 140 kilometara kanalizacione mreže, a preko 31.300 vodovodnih priključaka snabdeva vodom oko 90.000 stanovnika u 37 naseljenih mesta. Direktor „Vodovoda“ Branislav Stanković ukazao je na važnost vode kao resursa.
-Voda pokriva preko 71% zemljine površine, ali samo oko 2% spada u pitku vodu. Procene su da oko milijardu ljudi zbog nedostupnosti pijaće vode ima zdravstvenih problema. Stručnjaci upozoravaju da je štednja vode neophodna, jer bi čak i naša zemlja u budućnosti mogla da oskudeva pijaćom vodom.-
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je, čestitajući ovaj jubilej, podsetio na ulaganja u izgradnju vodovodne mreže i zaključio da je danas Leskovac grad koji odlikuje dobra i bezbedna voda.
-Voda je naše zajedničko nasleđe, njenu vrednost moramo poznavati i čuvati. To je zadatak kojem smo u Leskovcu posvećeni i sa „Vodovodom“ uspešno koristimo naše velike potencijale kojima raspolažemo na ovom polju.-
Na akademiji su podeljene zahvalnice zaslužnima za uspeh u radu preduzeća, a program su uveličali i učenici trećeg razreda OŠ „Josif Kostić“ koji su izveli predstavu u kojoj su govorili o značaju vode.

IS

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*