Istok Ćirković prvi do časnog krsta

Prvi do Časnog krsta na plivanju u Rupskoj reci stigao je Istok Ćirković iz sela Kozara, inače, učenik trećeg razreda osnovne škole.

Rupska reka, koja je punih pet nedelja u fokusu interesovanja gotovo celokupne srpske javnosti, zbog pokušaja izgradnje treće MHN na ovoj planinskoj lepotici, danas u prepodnevnim satima ,,ugostila” je plivače za Časni krst.

Izuzetno veliki broj meštana Dadinca, Sejanice, Mužana, Kozara, Tupolovca, Grdelice, Orašja, Kukavice i Ladovice okupio se na obalama reke, koja od crkve u Kozaru naziva Kozaračka reka, na sveti Bogojavljanski dan.

Sveštenici Nikola Pešić i Dušan Išljamović blagoslovili su sve prisutne, podsetivši okupljene da je ovo jedan od najvećih hrišćanskih praznika.
U borbi da se prvi stigne do Časnog krsta bilo je četvoro učesnika, među kojima je bila i jedna dama.

Prvi do Časnog krsta stigao je Istok Ćirković iz sela Kozara učenik trećeg razreda osnovne škole. U imenu malog i odličnog učenika Istoka ima puno simbolike zbog činjenice da se sunce ,,rađa” na istoku.

U vodi naše planinske rečene lepotice po peti put učestvujem na Bogojavljenskom plivanju za Časni krst. Izuzetno sam srećan što sam dobio ovako lep i prestižan poklon, što će me obavezati da narednih godina opet se nađem u vodi naše Kozaračke reke u Bogojavljenskom danu. Ova mala i prelepa rečica za nas je božji dar, jer u toku čitavog leta uživamo u njenom žuboru i molio bih sve da ne dozvole onima koji pokušavaju da nam ,,ukradu” vodu iz njenog korita – rekao nam je mlađani Istok Ćirković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*