Incident u leskovačkom restoranu “Makalo”: Šta tera mlade na samopovređivanje?

Incident koji se dogodio u noći između subote i nedelje u restoranu ,,Makalo” u Leskovcu kada je mladić od 18 godina sam sebe udario bokalom u glavu samo je jedan od mnogobrojnih incidenata koji se često dešavaju u noćnom provodu, a vinovnici su uglavnom mlađe osobe. Posle ovog najsvežijeg primera postavlja se pitanje-da li su mladi spremni i na samopovređivanje zarad malo pažnje?

Verbalni i fizički obračuni su odavno ,,normalne”stvari za jedan noćni izlazak, bilo da je u pitanju kafana ili neki noćni klub, ali nanošenje teških telesnih povreda samom sebi?! Neki stepen više do kojeg su pojedine mlade osobe spremne da idu, iz nekog razloga (privući pažnju npr.). Okidač za svaku vrstu incidenata je u najvećem broju slučajeva isti-alkohol (i u ovom slučaju alkohol odigrao svoju ulogu). Pukom srećom, mladić je prošao sa povredama koje nisu opasne po život. Uprkos tome što su hirurzi hteli da ga zadrže dan, dva, odbio je to i otišao kući.

Na veliku sreću, ovaj incident je prošao bez fatalnih posledica, a policija je utvrdila da nema elemenata krivičnog dela tj. da nije bilo tuče i da se mladić sam povredio. Kao što smo naveli u uvodu, postavlja se pitanje da li su mladi danas spremni i na samopovređivanje zarad malo pažnje? Nadamo se da je ovo poslednji slučaj takvog tipa.

Đorđe Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*