“I na letovanje zajedno”

LESKOVAC

Udruženje invalidnih penzionera i osoba sa invaliditetom iz Leskovca i istovetnog iz opštine Trgovište, kao najaktivnije na jugu Srbije, na nedavnom zajedničkoim sastanku u Predejanu dogovorili su se o zajedničkim aktivnostima tokom 2021.godine u otežanim uslovima zbog pandemije korona virusom.
-Mi ćemo povodom velikog hrišćanskog praznika Sv.Trojice, koji je dan osnivanja udruženja OSI u Trgovištu i krsna slava grada Leskovca,organizovati zajednički susret naših članstva u Trgovištu.Ovom prilikom svoje druženje sa nama imaju i penzioneri članovi udruženja iz Prokuplja i Doljevca. To je prilika u kojoj razmenjujemo dosadašnja iskustva i predlažemo projekte zajedničkog delovanja. Tako će ove godine u julu i avgustu po pedesetak penzionera sa najnižim primanjima iz Leskovca i Trgovišta boraviti desetak dana uz pomoć sponzora u Sutomoru na Jadranu, – ističe Grozdana Mitić predsednica Udruženja invalidnih penzionera i osoba sa invalidetom –OSI iz Leskovca.
Ovo leskovačko udruženje broji nešto više od pet hiljada aktivnih članova i kao vodeće u Jablaničkom i Pčinjskiom okrugu u zajedničkim sportskim i muzičko-poetskim susretima u Trgovištu ima najviše učesnika. Ovi penzioneri koji su svoj radni vek silom prilika pre vremena okončali zbog profesionalnih bolesti ili povreda na radu zauzeli su svoje učešće u takmičenjima u šahu,pikadu i stonom tenisu. Za one koji su nešpto boljeg zdravlja takmičenje obuhvata i nadvlačenje konopcom, ili skok iz mesta i slično… Takmičenja nemaju takmičarski značaj jer svi učesnici turnira na neki način su pobednici i za to imaju za uspomenu odgovarajuće zahvalnice…
Ove zajedničke aktivnosti invalidnih penzionera i OSI dogovorene su na jubilarnim susretima pre par godina na Vlasinskom Jezeru,i za njih do danas vlada veliko interesovanje najstarijih Leskovčana.
Toma Stevanović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*