Human potez fudbalskih sudija

Mnogo je povike danas na fudbalskim utakmicama na račun delioca fudbalske pravde. Ma koliko se oni trudili da povereni posao obave na najbolji i najpravedniji mogući način, mnogo je onih iz fudbalskih klubova, koji za svoje neuspehe i (ne)realne ambicije opravadnje vrlo često potraže u odlukama sudijske trojke, koje oni donose istog trenutka kako to nalažu Pravila fudbalske igre. Ali to su obični mladi ljudi, koji ponekad i pogreše i ne treba im uvek uzimati za zlo.

Za svaku pohvalu je gest sudija Prve lige Srbije koji su dobrovoljno obezbedili novčana sredstva u iznosu od 570.000 dinara, koja će biti uplaćena na račun humane organizacije BUDI HUMAN.

“Moram istaći da su sve moje kolege sudije pokazale visok stepen razumevanja i svi oni su izdvojili određenu sumu novca kako bi se pomoglo deci koja imaju ozbiljnih zdravstvenih problema. Za malu Anastasiju iz Vlasotinca opredelili smo 180.000 dinara, a preostali deo novčanih sredstava biće uplaćen na račun humanitrane organizacije BUDI HUMAN, koja će potom sredstva proslediti za lečenje troje male dece u iznosu od po 130.000 dinara,” upoznaje nas sa ovim humanim gestom fudbalskih sudija Pve lige Srbije, fudbalski sudija iz Vlasotinca, Stefan Đokić.

Maloj Anastasiji Spasić iz Vlasotinca dijagnostikovana je statička kvadriplegična cerebalna paraliza i novac je neophodan za fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, banjska lečenja, ortopedska pomagala kao i za rad sa psihologom i neurologom.

VS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*