Gradonačelnik na predstavljanju Sive knjige

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prisustvovao je u Palati Srbije 16. godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji na kojoj je predstavljeno novo izdanje Sive knjige 2024. čji je izdavač NALED.

Sem Cvetanovića, koji je član Upravnog odbora NALED-a po treći put, ovom događaju su prisustvovali i njegovi saradnici Zoran Vukašinović, sekretar Skupštine grada Leskovca i Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, objavljeno je na sajtu grada Leskovca.

Uvodno obraćanje i pregled preporuka Sive knjige imao je Dejan Đokić, predsednik Izvršnog odbora NALED-a.

„U novoj publikaciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) „Siva knjiga 16“ ukupno 13 preporuka dobilo je oznaku „Bezgotovinska plaćanja“zbog njihove važnosti za suzbijanje sive ekonomije i daljeg razvoja elektronske uprave i poslovanja.“

On je rekao da nova Siva knjiga donosi i 19 novih i 81 ažuriranu i unapređenu preporuku za uklanjanje administrativnih prepreka poslovanju u Srbiji.

„Iako cela Siva knjiga počiva na evropskim vrednostima i principima fer konkurencije, transparentnosti, vladavine prava i održivog razvoja i ove godine izdvojili smo 18 reformskih inicijativa koje su ponele EU bedž zbog svog naročitog značaja za brže evropske integracije Srbije“, rekao je Đokić.

O perspektivi i reformskim prioritetima međunarodne zajednice govorili su Mateo Kolanđeli, direktor EBRD za Zapadni Balkan, Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Srbiji i Emanuel Žiofre, šef delegacije i ambasadro EU u Srbiji, dok su o perspektivi i reformskim prioritetima Vlade Srbije govorili dr Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, i prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja.

Na samom kraju dešavanja održano je svečano zaključenje i dodela godišnjih priznanja i u tom delu se prisutnima obratio Vladislav Cvetković, Leskovčanin i predsednik UO NALED-a.

Gradonačelnik Cvetanović razgovarao je i sa predsednikom Cvetkovićem, ali i drugim međunarodnim zvaničnicima i zvaničnicima Vlade, navodi se u objavi na sajtu grada.

Za reformatora godine izabran je Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija kome je uručeno priznanje.

SG/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*