Cvetanović kritikovao opoziciju

Gradonačelnik Goran Cvetanović komentarisao je istup GG „Svi za jednog, jedan za sve“ u kome pitaju koliko je vlast pomogla građane.

„Ja pitam njih koliko su oni pomogli naših sugrađana od formiranja svoje grupe do danas? Koliko građana su sve opozicione partije pomogle do sada? Ja kažem – nula! Za 12 godina nijednu akciju novinari nisu ispratili a da su oni dali neku socijalnu pomoć, lekove, omogućili putovanje ili bilo šta omogućili nekome ko je na donjem pragu socijalne izdržljivosti. Njihova pomoć se sastoji u saopštenjima bez imalo truda, srama, stida i to je samo slovo na papiru.“

Cvetanović je dodao i da je stranka koju on predstavlja do sada samostalno, a to znači članovi i rukovodioci donirali sopstveni novac u ogromnom broju humanitarnih akcija.

„Pomoć se ogledala u vidu namirnica, sredstava za higijenu, knjiga, garderobe… Samo Forum žena je do sada uradio 150 akcija, a ne možemo da izbrojimo koliko je 139 naših mesnih odbora uradilo humanitarnih akcija, jer to i ne brojimo. Ne postoji odbor koji mesečno ne uradi bar jednu akciju. Pri tome retko kada o tome obaveštavamo i zovemo medije da o tome izveste. Odbornici često između sebe skupljaju novac i usmeravaju ga gde treba, upravo juče su sakupili 50.000 dinara i prosledili jednom našem sugrađaninu koji boluje od teške bolesti i nepokretan je. Podsećam i da se broj korisnika socijalne pomoći u odnosu na prošlu godinu za 44%, a od preuzimanja odgovornosti 2012. godine smanjen je za 25%. Smanjili smo i broj nezaposlenih, za 11.000 u poslednjih 11 godina. Vidi se razlika i u platama, koja je bila u proseku 27.000 pre naše odgovornosti, a sada je 67.000. Minimalac je bio 15.000, a sada 47.000.“

Cvetanović je najavio i da će SNS početi da formira knjigu laži, obmana i prevara koja radi opozicija, te da će podsećati ljude šta su oni sve rekli, a šta je od toga realno i istinito.

IS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*