Bokserski turnir “Omladinska zlatna rukavica” u SRC “Dubočica”

LESKOVAC 


Prilikom nedavnog boravka u Leskovcu, predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin  najavio je bokserski turnir „Omladinska zlatna rukavica“. Turnir će biti održan od 5. do 7. decembra u SRC „Dubočica“.
Borovčanin je , odgovarajući na pitanje novinara Nove Naše reči ko finansira turnir, rekao da to čini Bokserski savez Srbije sa oko milion dinara, a da će grad Leskovac pružiti logističku podršku.
-Drago mi je da će Leskovac biti domaćin i organizator ovogodišnjeg turnira koji svake godine priprema Bokserski savez Srbije. S obzirom na to da se naš grad diči bogatom bokserskom istorijom, ali i da leskovačka publika voli sport i sportska dešavanja siguran sam da će Sportsko rekreacioni centar Dubočica biti prepun. Ovaj turnir se ne održava slučajno u Leskovcu: postoje četiri bokserska kluba koje grad pomaže i podržava Jugboksing, Bokserski klub Hisar, Bokserski klub Dubočica i Bokserski klub Đurović. A treba pomenuti i naše mlade reprezentativce u boksu Aleksu Mitića i Marka Docića, članove kluba „Jugboksing”, – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.
-Okupićemo najbolje boksere sa prostora bivše Jugoslavije, reprezentacije svih zemalja će se okupiti u Leskovcu i takmičiti se u turnirskom sistemu takmičenja. A najbolji takmičari će biti konkurenti za prestižni trofej „Omladinska zlatna rukavica”,-  rekao je Borovčanin.
On je dodao da su Bokserski savez i grad Leskovac pokrenuli školu boksa koja je besplatna u sva četiri kluba.
Kaže da je to “važno za decu koja žele da se bave borilačkim sportovima. Nakon toga će izaći kao bolji ljudi, jer boks osnažuje karakter.“

NNR.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*