Berićetna godina Milana Petkovića

VLASOTINCE

Radnja za preradu voća i povrća iz Vlasotinca, “BLAC GRASS”, diplomiranog pravnika i sekretara vlasotinačke gimnazije “Stevan Jakovljević” sve više se spominje u krugovima prizvođača zdrave i etno hrane i to ne samo u Srbiji, već i van granica naše zemlje. Početak je bio kao i svaki početak, pomalo iz znatiželje i sa puno volje da se oproba u tom svetu majstora spremanja zdrave hrane i pića. I posle prvih uspeha na nekim sajmovima hrane od početne probe došlo se do strasti i želje da se radnja za preradu voća i povrća podigne na viši nivo, a ne za dugo posle i na najviši nivo. Po rezultatima koja je ova firma postigla na čelu sa idejnim tvorcem Milanom Petkovićem sigurno je više nego uspešna i izuzetno berićetna.

 • Prošla godina je kao i sve prethodne bila veoma uspešna u svim oblastima. Svake godine se povećava proizvodnja a samim tim i prodaja. Ove godine smo uposlili sedam radnika. Izbacili smo na tržište nekoliko novih proizvoda od kojih su najinteresantniji džem od kajsija sa dodatom malinom i belom čokoladom, zatim slatko od belih trešanja sa dodatom ljutom papričicom, koje se radi za ekskluzivne restorane koji ovo slatko nude uz razne vrste mesa, pre svega divljač i još jedan vrlo interesantan proizvod, kombinacija slatko od dunja i smokvi sa dodatim lekovitim biljem – informiše nas Milan Petković o vezi novih proizvoda koji su se našli na tržištu.
  Redovni ste izlagač svoji proizvoda na novosadskom Međunarodnom sajmu. kako ste prošli ove godine ?
 • Već treću godinu dobijam određena priznanja na ovom prestižnom međunarodnom sajmu, pa sam tako moji proizvodi dobili priznanja, Veliku zlatnu medalju – za sirup od borovnica i Zlatnu medalju – za sirup od malina.
  Bili ste na obuci i van granica naše zemlje ?
 • Učestovanje na obuci u švajcarskom mestu Grijereu na Alpima od 22-29.septebra. Naša porodica i firma kao član udruženja „Leskovački ajvar“ , brenda koji od 2012.godine ima međunarodnu zaštitu geografskog porekla, imali smo tu čast da budemo među šest predstavnika Srbije na ovom skupu i obuci a jedni od retkih proizvođača. Ovaj skup je uglavnom okupio predstavnike raznoraznih ministarstava i organizacija koja se bave zaštitom proizvoda sa geografskim poreklom i njihovim razvojem, prodajom i sl. Pored predstavnika Srbije bilo je predstavnika Italije, Španije, Portugala, Albanije, Francuske, Švajcarske, Brazila, Perua, Kambodže, Tajlanda, Nigerije, Laosa, Kambodže, Kirgistana, SAD-a, Vijetnama… Iz Švajcarske smo mnogo korisnih iskustava koje ćemo se truditi da implementiramo u našu proizvodnju.
  Na kraju bili ste učesnici i 14. Međunarodnog sajma etno hrane i pića u Beogradu ?
 • Još jedan veliki uspeh za našu firmu i porodicu. Nastavljamo da pomeramo granice i postavljamo još više standarde i ciljeve. Prethodne dve godine smo obeležili sa po tri priznanja, što je bio do tada jedinstven uspeh. Sada smo otišli korak dalje. Na ovogodišnjem 14. Međunarodnom sajmu etno hrane i pića osvojili smo pet priznanja, što je ogroman i jedinstven uspeh.
  Koji su to proizvodi koji su zavredeli adekvatna priznanja ?
 • Priznanja su osvojili sledeći proizvodi: leskovački ajvar cepkani ljuti, slatko od dunja, šampinjon salata, džem od šipurka i džem kajsija i malina sa belom čokoladom. Možemo biti zadovoljni svim onim što smo uradili u 2019. godinu i to na svim poljima našeg rada, – kaže nam očito zadovoljan ovom poslovnom godinom Milan Petković.
  Vlastimir Stamenković

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*