Ambiciozni planovi opštine Bojnik

Nebojša Nenadović

BOJNIK

Opština Bojnik na osnovu strategije razvoja u narednih 10 godina planira obimne poslove koji podrazumevaju infrastrukturno i urbanističko uređenje kako samog gradskog jezgra, tako i seoskih sredina posebno, posebno kada je u pitanju putna infrastruktura seoskog područja. Samo gradsko jezgro započelo je sređivanje izgradnjom platoa ispred Hale sportova, a nastavljeno je postavljanjem led rasvete na njemu. Predsednik opštine Nebojša Nenadović kaže da je u toku izrada projekata kako bi se apliciralo kod nadležnih resornih ministarstava ili međunarodnih razvojnih organizacija koje se finansiraju iz pristupnih fondova EU.
-Ali, mi se ne oslanjamo samo na ova sredstva, već domaćinskim poslovanjem želimo i da iz sopstvenih sredstava krenemo i korak dalje u sređivanju centralnog gradskg jezgra kod Hale sportova, kako bi taj prostor nakon uređenja postao prostor za šetnju i relaksaciju. Postoji veliko interesovanje potencijalnih investitora za ulaganja i otvaranje pogona u Agroindustrijskoj zoni u Kosančiću. Razgovori su vođeni sa turskim investitorom, a posebno raduje činjenica da je i jedan svetski renomirani proizvođač iz oblasti autoindustrije zainteresovan za izgradnju pogona u Kosančiću. Lokalna samouprava se oslanja na najveću podršku Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i konačna odluka o investitoru prepuštena je njima. Najbitnije je da će otvaranje pogona u Agroindustrijskoj zoni sprečiti odliv stanovnika, a posebno mladih za koje će biti otvorena nova radna mesta.-
Nenadović očekuje i da će Bojnik ući u turističku mapu Srbije izgradnjom puta preko Radana, i povezivanjem sa opštinama Lebane, Medveđa, Prokuplje i Kuršumlija.

IS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*