Zločin u Velikom Trnjanu: Dokle se (zaista) stiglo sa istragom?

Više javno tužilaštvo u Leskovcu nije dobilo zapisnik o obdukciji leša NN lica koje je pronađeno u Velikom Trnjanu a nismo ni davali medijima saopštenja u vezi sa ovim činjenicama, rečeno je Novoj Našoj reči u tužilaštvu.

“Više javno tužilaštvo u Leskovcu, u saradnji sa Policijskom upravom u Leskovcu, vodi predistražni postupak radi prikupljanja dokaza i svih obaveštenja koja bi mogla da budu od koristi radi utvrđivanja identiteta učinioca krivičnog dela, s obzirom na postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično delo teško ubistvo. Radi utvrđivanja identiteta leša koji je pronađen u Velikom Trnjanu, Više javno tužilaštvo izdalo je i naredbu za DNK veštačenje. Do današnjeg dana nismo dobili rezultate veštačenja”, navodi se u zvaničnom odgovoru Višeg javnog tužilaštva Novoj Našoj reči.

U Velikom Trnjanu je pre par dana pronađen leš u pomoćnoj zgradi kuće a u susednoj prostoriji je dan pre toga pronađeno beživotno telo ženske osobe.

Pretpostavlja se da kasnije pronađeno telo pripada suprugu žene za koju se navodi da je izvršila smaoubistvo. Njen suprug nije viđen u selu u poslednje tri godine.

Pojedini mediji uveliko objavljuju navodne rezultate obdukcije za koje u leskovačkom Višem tužilaštvu tvrde da nisu još stigli.

U leskovačkoj Policijskoj upravi je Novoj Našoj reči rečeno da rezultati obdukcije ne stižu kod njih već u tužilaštvo.

Dakle, istražni postupak je u toku, a u iščekivanju rezultata, možemo samo upozoriti čitaoce da ne veruju senzacionalističkim natpisima i neproverenim informacijama koje plasiraju lokalni i nacionalni tabloidi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*