Život je čudna pojava

Književno veče neobičnog naziva – „Život je čudna pojava“, u okviru koga je predstavljeno stvaralaštvo Miroslava Mišela Boltresa, prevashodno njegova poslednja knjiga „Pepeo i druge priče“, održano je u vlasotinačkoj Galeriji.

S namerom da publiku pobliže upoznamo sa njegovom životnom i radnom biografijom, jer je Mišel po ocu francuskog, a po majci srpskog porekla, sa zavidnom književnom reputacijom i mnogobrojnim priznanjima u pomoć smo pozvali prijatelje iz sveta muzike. Na ruku nam je išlo i to što su se nedavno gimnazijalke Milena Krstić i Mila Mitić vratile sa polufinalnog takmičenja frankofone pesme, a daroviti Nikola Stanković je prošlogodišnji osvajač trećeg mesta za najbolju harmoniku u omladinskoj kategoriji. Njima se pridružio i doajen, Petar Jović, virtuoz na fruli, a sve sa namerom da na simboličan, a prikladan način predstavimo francusku i srpsku stranu umetničkog bića Mišela Boltresa – informiše nas povodom održane književne večeri, Srba Takić, direktor vlasotinačke biblioteke.

Sam program je proteklo neposredno, srdačno i raspevano – red muzike, red Boltresovih priča koje su čitali i o autoru izrekli mnogo lepih reči, Ljiljana Gligorijević i Srba Takić. Posle ovakvih večeri komentari su suvišni, ostaju tek želje i planovi da se isto ponovi i na nekom drugom mestu.

Vlastimir Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*