Velike ambicije zonaša iz Orašja: Budućnost ima budućnost

Fudbaleri Budućnosti iz Orašja

VLASOTINCE

Posle vlasotinačkog srpskoligaša ekipe Vlasine, Budućnost iz Orašja je sigurno najbolji i najpostojaniji fudbalski klub u opštini Vlasotince. Za tri godine biće tačno pola veka postojanja kluba, i za to svo vreme Budućnost je neprekidno bila u takmičarskom pogonu, za razliku od skoro svih klubova sa teritorije vlasotinačke opštine, od kojih su neki imali i prekid u takmičarskom smislu. Fudbaleri Budućnosti već nekoliko godina sa puno uspeha igraju na terenima gde se nadmetaju ekipe zonskog ranga takmičenja pod ingerencijom Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, tačnije sada je Budućnost u zoni “Jug”.
Pod rukovodstvom trenera Miluna Pejića, jednog od najboljih stručnjaka na jugu Srbije, fudbaleri Budućnosti su uveliko u punom trenažnom procesu. Radi se veoma ozbiljno sve u želji da rezultati kluba budu bolji u odnosu na ranije godine.

 • Posle duge pauze, zbog poznate situacije, izazvane pandemijom korona virusa, prvih dana jula krenuli smo sa radom. Prvi deo, po običaju, se sastojao od sticanja opšte fizičke izdržljivosti, ali bilo je i rada sa loptom. Momci su željni takmičenja i utakmica, pa tako sa puno ozbiljnosti se odnose prema radu na treninzima, sve u želji da spremni uđu u prvenstvenu sezonu. Inače, radimo u posebnim okonostima zbog korone virusa i maksimalno poštujemo sve preporuke nadležnih organa a koje se odnose na zdravstvenu bezbednost svih aktera rada na terenu, a i u službenim prostorijama kluba – informiše nas Milun Pejić, prvi strateg zonaša Budućnosti iz Orašja.
  Koje su mogućnosti vašeg igračkog sastava ?
 • Za sada nema najave nekih odlazaka iz kluba. Ekipa će ostati ista, a treba da dobijemo nove snage, koje bi istinski bila pojačanja i koji bi mogli i da unaprede samu igru naše ekipe. Nije možda dobro ovog momenta da se bavimo nekim prognozama, jer letnji prelazni rok traje dosta dugo, tako da ne možemo ovog trenutka reći sa kojim definitivno snagama raspolažemo za novu fudbalsku sezonu.
  Na kojim pozicijama ste deficitarni, i koji su to tipovi igrača koji vam nedostaju ?
 • Nama bi dobro došao svaki kvalitetan igrač. Naravno da bih želeo u svim linijama da dođu pojačanja, jer tako bi smo pojačali konkurenciju u ekipi i imali bi smo veći izbor pri određivanju startne jedanestorice. Mesto u ekipi mogu da očekuju maksimalno fizički spremni igrači koji su prošli najveći deo priprema i svojim odnosom prema radu na treningu i kontrolnim utakmicama budu se iskazali na pravi način. Dakle, svi igrači moraju da daju svoj maksimum i sve njihove vrednosti moraju biti u službi kluba i kvalitetnoj timskoj igri. Svi igrači imaće priliku da svoje fudbalske vrednosti pokažu na kontrolnim utakmicama koje ćemo odigrati u narednom periodu – ističe trener Pejić, uz napomenu da igrači imaju samo dan odmora ali tek posle šest odrađenih treninga u kontinuitetu.
  Jovan Tasić je ponikao na fudbalskoj “Dubravi” u Kukavici gde se nalazi fudbalski teren ekipe Budućnosti. Sada je glavni nosilac svih pozitivnih dešavanja u klubu. Svakodnevno je na stadionu, nije mu teško da sve poslove da radi u klubu, a glavni je vozač mašine za košenje trave.
 • Obezbedili smo sve neophodne uslove za rad kluba. Lokalna samouprava Vlasotinca glavni je finansijer kluba i da nije njihovog razumevanja za potrebe našeg kluba, teško da bi smo u ovo vreme opšte besparice obezbedili finansijska sredstva za takmičenje. Oni nas prate na pravi način, a mi se trudimo da poslujemo domaćinski i u okviru zakona i postojećih propisa. Sve prinadležnosti prema igračima izmirili smo u dogovorenom roku, a naša namera je da i dalje tako radimo, izmirujući sve obaveze na vreme. Imamo samo jednu neizmirenu utakmicu sa početka prolećne sezone, što ćemo učiniti u najskorije vreme, jer imamo još 1.100.000 dinara koji nam stoje na raspolaganju.
  Koje su to nove snage i pojačanja koje ste doveli, a ko je napustio vaše redove ?
 • Sa nama je ponovo Stefan Đokić, koji je dugo godina igrao je za srpskoligaša Vlasinu, a u naše redove je došao i Stefan Tošić koji je nekad bio igrač leskovačke Dubočice i Vlasine, baš kao i Nikola Stojiljković. Iz Jedinstva iz Gredelice, vratio se, naš bivši član Miljan Milenković, kao i Dušan Stanković, koji je poslednji put nosio dres Vlasine. Đorđe Milenković je po prvi put registrovan za našu ekipu, a iz Nemačke je pristigao Bojan Milenković. Za sada od standardnih igrača niko nije napustio klub, ali to ne zanči da neće biti promena u oba smera, jer prelazni rok ovog leta biće po svemu sudeći nešto duži, zbog ove situacije, oko pandemije korone virusa.
  Sportska oprema je ozbiljan problem mnogim klubovima. Da li vaš klub ima takve probleme ?
 • Ne, nema. Imamo dovoljno potrebnu sportsku opremu, a što je još bitnije, ona je izuzetno dobra i kvalitetna.
  Ako je sve u redu, koje su, onda, ambicije vašeg kluba ?
 • Ulazimo u sezonu sa željom i nadom da napadnemo prvo mesto i od naredne sezone budemo u višem rangu. Imamo sve što je potrebno za tako nešto i u klubu sve funkcioniše na najvišem nivou. Zato mislim da Budućnost ima budućnost kada je u pitanju vreme koje je pred nama – uveren je Jovan Tasić, “alfa i omega” zonaša ekipe Budućnosti iz Orašja.

TRI KONTROLE SA EKIPOM PČINjE

Kako ima određenih problema sa odigravanjem utakmica, zbog pandemije korona virusa, ima ozbiljnih problema sa organizacijom samih utakmica.

 • U planu je da odigramo nekoliko kontrolnih utakmica. Već smo igrali sa ekipom Jedinstva u Šišavi, a čak tri prijateljske provere imaćemo sa novim srpskoligašem ekipom Pčinje iz Trgovišta. Odmerićemo snage i sa Moravcem Orion iz Mrštana i Jedinstvom iz Gornjeg Stopanja – upoznaje nas, Jovan tasić, sa planom odigravanjem kontrolnih mečeva.

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*