USLOVI OTUĐENJA ZEMLJIŠTA NA PET LOKACIJA

LESKOVAC

Gradsko veće donelo je program otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini.

Ovom odlukom određen je način otuđenja i obaveza da se pre toga najpre donese program otuđenja. Odluka se odnosi na 14 građevinskih parcela koje su u ovom trenutku spremne za otuđenje, raspoređenih na pet lokacija: ulica Sime Pogačarevića (jedna katastarska parcela), ulica Niška (dve parcele), naselje Stočna pijaca (pet parcela), ulica Božidara Veličkovića (četiri parcele) i naselje Slavka Zlatanovića (dve parcele).U Ulici Sime Pogačarevića građevinsko zemljište je neizgrađeno, u ulici Niškoj, naselju Stočna pijaca i Božidara Veličkovića osnovna delatnost je stanovanje, s tim što su moguće prateće delatnosti, uslužne i mali privredni objekti. U naselju Slavka Zlatanovića radi se o parcelama čija je namena stanovanje, rekla je Marija Stojmenović.

Program poslovanja Agencije za lokalni ekonomski razvoj je dopunjen kroz tri programa: komunalne delatnosti, lokalni ekonomski razvoj, razvoj kulture, kao i u deo koji se odnosi na finansijski plan, rekao je direktor ove agencije Bojan Tojaga.

U programu komunalna delatnost, u delu gde se govori o elaboratima energetske efikasnosti, gde je od 11 elaborata već četiri izrađeno, ubačeno je još nekoliko škola, zbog toga što je ostalo dosta novca od procenjene vrednosti kod izrade elaborata energetske efikasnosti.

Kada je u pitanju lokalni ekonomski razvoj, u okviru projekta nagrađivanja najuspešnijih mladih u svim oblastima, sem novčanih nagrada mladima se omogućuju i studijska putovanja.

U program razvoj kulture ubačen je i projekat adaptacija pet zgrada domova kulture i tri zgrade mesnih zajednica, koje treba da budu sanirane tokom 2015. godine.

U delu finansijskog plana, kod projekta nagrađivanja najuspešnijih mladih, 8 miliona biće izdvojeno za nagrađivanje u novčanom iznosu i 2 miliona za stručna studijska putovanja mladih.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*