Uskoro počinje konferencija EuroVelo & Cycling Tourism 2023 u Turskoj

Izmir, srce turskog Egeja, sa svojom spektakularnom obalom, ljupkim primorskim gradovima, izvanrednim prirodnim pejzažima i veličanstvenim drevnim gradovima, odbrojava dane do početka konferencije EuroVelo & Cycling Tourism 2023.

Konferencija EuroVelo & Cycling Tourism, održaće se od 11. do 13. oktobra 2023. godine održati u Izmiru, jednom od gradova u Turskoj koji je najviše prilagođen za bicikliste, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma Turske, Turske agencije za promociju i razvoj turizma (TGA) i Evropske biciklističke federacije (ECF), u saradnji sa gradom Izmirom. Fokusirajući se na razvoj i budućnost održivog biciklističkog turizma, konferencija okuplja sve zainteresovane strane u ciklo turizmu, uključujući stručnjake za biciklistički turizam, predstavnike međunarodnih biciklističkih asocijacija, operatere biciklističkih tura, univerzitete i akademske zajednice, turističke i javne organe, te kompanije koje se bave hotelijerstvom i javnim transportom.

Fokus programa konferencije na nasleđe i iskustvo

Konferencija EuroVelo & Cycling Tourism 2023, čija je tema „Biciklizam: novi pogled na baštinu“, ponudiće učesnicima zanimljiv program prepun panel diskusija, dijaloga i razmene informacija sa ciljem upoznavanja sa mrežama biciklističkih staza, ciklo turizmom i najboljim praksana u ciklo turizmu, uz podsticanje učesnika da razmišljaju o ulozi biciklizma u oblikovanju kulturnog i prirodnog nasleđa.

Konferencija će početi specijalnim događajem u staroj fabrici plina, jednoj od industrijskih znamenitosti Izmira, dok će se drugog dana u Swiissotel Büyük Efes hotelu okupiti najuticajniji govornici u industriji.

Pinar Pinzuti, organizatorka Fancy Women Bike Ride i direktorka sajmova biciklističkog turizma italijanske kompanije Bikenomist i poznati novinar Aleks Crevar podeliće svoje inspirativne ideje i iskustva o biciklizmu kao najboljem načinu da se iskoristi nasleđe destinacije na sesiji „Biciklizam: novi pogled na baštinu“. Tokom plenarne sesije „Podizanje biciklističkog turizma na političkoj agendi“, dr Elif Baldžı Fisunoglu, vršilac dužnosti generalnog direktora Turske agencije za promociju i razvoj turizma (TGA), Džil Voren, izvršni direktor Evropske federacije biciklista (ECF), i Majkl Krejmer bivši poslanik u Evropskom parlamentu podeliće svoje stavove o tome kako je neophodno da se biciklistički turizam stavi na politički dnevni red na nacionalnom i međunarodnom nivou sa većom posvećenošću i odlučnošću nego ikada ranije.

Deljenje iskustava u paralelnim sesijama

Konferencija EuroVelo & Cycling Tourism 2023. takođe će biti domaćin niza paralelnih sesija. Sesija „Biciklistički proizvodi koji promovišu nasleđe: lekcije iz cele Evrope“ prikazaće najbolje evropske prakse o otkrivanju kulturne istorije na dva točka, dok će na sesiji „Biciklom u prirodu: između korišćenja i zaštite“ biti reči o tome kako biciklistička infrastruktura omogućava pristup prirodnim područjima bez negativnog uticaja na biodiverzitet i ekosisteme.

Na sesiji „Marketinške strategije za privlačenje novih (i većeg broja) biciklista“ razgovaraće se o tome kako marketinški alati i aktivnosti mogu da pomognu biciklizmu da postane deo svačijeg života. Sesija „Alati za komunikaciju biciklizma i nasleđa“, koja će se održati interaktivno, govoriće o tome kako različiti mediji, kao što su vodiči, TV emisije, igre i aplikacije, mogu da povežu vožnju bicikla sa promocijom nasleđa i pozovu korisnike da istraže destinaciju biciklom, uz primere iz Evrope.

Sesija „Usluge prilagođene biciklizmu: Kako poboljšati pristup mestima nasleđa?“ biće posvećena iskustvima i perspektivama iz različitih zemalja o tome koliko su visokokvalitetne usluge od ključne važnosti za savršen spoj između baštine i biciklističkog turizma, dok će sesija „Mreže biciklističkih ruta: Veza između ruralnog i urbanog nasleđa“ doneti razgovore o ulozi uspešne mreže biciklističkih ruta u pristupu atrakcijama na destinaciji i kako planirati mrežu biciklističkih ruta.

Poslednjeg dana konferencije planirana je poseta lokacija duž rute EuroVelo 8 – Mediteranska ruta, uključujući i deonicu Izmir kako bi se posetioci upoznali sa regionom i infrastrukturom, kao i projektima i uslugama pogodnim za bicikliste.

Za više informacija o konferenciji: https://www.euroveloconferenceizmir.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*