DANAS i UNS O NOVOJ NAŠOJ REČI

http://www.uns.org.rs/desk/media-news/42712/umece-opstanka.html

Izvor: Danas

Umeće opstanka

Nedeljnik „Nova Naša reč“, koji nastavlja tradiciju jednog od najstarijih nedeljnih listova na jugu Srbije, obeležio je petu godišnjicu opstajanja na tržištu u centralnoj opštini Jablaničkog okruga.
„Slažemo se da pet godina i nije datum za veliku pompu, ali nama, a verujemo i vama koji nas pratite, znači da smo uspeli da se održimo toliko dugo. Tačno 240 petka smo bili na kioscima sa različitim sadržajima, uz jasnu uređivačku politiku: pouzdano, tačno, profesionalno i novinarstvo odgovorno pred javnošću”, navodi se u rođendanskom uvodniku lista.
Ovaj nedeljnik je jedan od retkih štampanih medija u Srbiji, i medija uopšte, čiji osnivač je nevladina organizacija, navodi se u saopštenju redakcije i dodaje da „mediji civilnog sektora imaju posebnu odgovornost i obavezu u promociji pouzdanog, profesionalnog i novinarstva odgovornog pred javnošću”.
Redakcija najavljuje i novu knjigu leskovačkog novinara i hroničara Save Dimitrijevića, koji se najčešće bavi istraživanjem ljudi i događaja u periodu između dva svetska rata, ukomeje Leskovac bio drugi grad po razvijenosti, odmah posle Beograda. Najavili su i pripremu novog broja naučnog časopisa „Pogledi“ za koji pišu profesori nekoliko univerziteta iz Srbije i Bugarske kao i knjigu o Leskovčanima u beogradskoj i inostranoj dijaspori.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*