Ukinut rok za prijavu i obnovu statusa poljoprivrednog gazdinstva

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji i da to pruža mogućnost poljoprivrednicima, i drugima koji registruju svoja poljoprivredna gazdinstva, da prijavu i obnovu statusa gazdinstva mogu da regulišu sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Raniji rok za prijavu i obnovu statusa poljoprivrednih gazdinstava je bio do 1, aprila a dodatne probleme su izazivale neusklađenosti između postojećih podataka u Republičkom geodetskom zavodu i onoga što je novi sajt za registraciju poljoprivrednih gazdinstava “povukao”.

Iz ministrstva poručuju da “početak raspisivanja javnih poziva, 3. aprila, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen”.

” U slučaju da javni pozivi za subvencije, koje su predmet vašeg interesovanja, počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva. Prvi javni poziv koji će biti raspisan 3. aprila je onaj za subvencije po hektaru i biće otvoren čak 45 dana, do 15. maja, kako bi svi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena za sređivanje stanja u registrima i obnove statusa gazdinstva”, poručeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

LJS/MN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*