U vlasotinačkoj opštini prošle godine izdvojili 9,5 miliona za atarske puteve

VLASOTINCE

Atarski putevi u mnogim lokalnim samoupravama su veliki problem, jer zbog (ne)redovnog održavanja su u veoma lošem stanju.

Situacija sa atarskim putevima u vlasotinačkoj opštini, nije ni bolja ni gora u odnosu na druge sredine.

A kada se izvrši popravka i sanacija tih i takvih puteva vrlo brzo dođu u prethodno, loše, stanje, jer sam narod ne vodi ni najmanje računa o tim putevima.

Mnogo je onih, koji iz svoja dvorišta izbacuju sav otpad na atarske puteve i tako mnogi od tih puteva postanu prave seoske deponije.

Apeli nadležnih opštinskih službi da se to ne čini na taj i takav način ništa ne znači mnogima koji se prosto „trude” da unište sve ono što je neko uradio i sredio na pravi način. 
Vlasotinačka opština je u prošloj godini izdvojila iz opštinskog budžeta 9,5 miliona dinara za uređenje postojećih atarskih puteva.
– Ukupno izdvojena sredstva za popravku atarskih puteva u opštinskom budžetu za 2018. godinu planirana su  u iznosu od  9,5 miliona dinara i celokupna sredstva potrošena su upravo gde su planom bila i predviđena, – upoznaje nas sa problemima vezanim za atarske puteve Zoran Miljković, opštinski većnik zadužen za lokalni ekonomski razvoj i koordinator na projektima letnjeg održavanja opštinskih i atarskih puteva. 
Gde su sve izvođeni radovi ?
– Da kažem najpre da je završeno uređenje atarskih puteva u dužini od 104 kilometara, a radovi su izvođeni u 15 mesnih zajednica, i to u dve gradske mesne zajednice, „Rosulja” i „Centar” , zatim u mesnim zajednicama sela Orašja, Kukavice, Šišave, Donje Lomnice, Sredora, Ladovice, Prilepca, Gložana, Boljara, Konopnice, Batulovca, Dadinca i Stajkovca. Radovi su izvođeni tako što su u prioritetu bili oštećeni putni pravci u poljima do kojih poljoprivrednici nisu mogli da dođu i obavljaju radove na svojim imanjima. Mislim da su radovi korektno obavljeni od firme Mines plus i AB kop. –
Mnogi misle da za popravku atarskih puteva u budžetu treba izdvojiti veći iznos sredstava ?
– I ja se nadam da će za godinu koja je pred nama biti izdvojena veća novčana sredstva za popravku i održavanje atarskih puteva u opštini Vlasotince, jer stanje na terenu zahteva mnogo veća sredstva, – uveren je Zoran Miljković, većnik zadužen za lokalni ekonomski razvoj u opštini Vlasotince. 

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*