U Lebanu izabrani predsednik i sekretar Skupštine

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Lebane za predsednika ovog organa izabran je Boban Pejić, diplomirani inženjer poljoprivrede, rođen 1965. godine. On je bio na listi „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“, a ovu funkciju je obavljao i u prethodnom sazivu. Za njega je glasalo 23 odbornika, protiv je bilo 3, a jedan listić je bio nevažeći. Zahvaljujući se na izboru, Pejić je ocenio da je trebalo da desetak godina da se dođe do stabilizovanja vlasti u Lebanu.

„Lebane je sa dna liste najnerazvijenijih opština, koje su mnogi nazivali prototipom siromaštva, došlo do toga da bude jedno od najprozivanijih u pozitivnom smislu u poslednje vreme. mi smo opština i u kojoj je održana sednica povodom prvih sto dana rada Vlade Srbije, što nikad nije bilo. opština smo u koju se ulaže i to je ono za šta se mio borimo. Vrata ove vlasti i ove opštine su otvorena za sve građane Lebane. Pozivam odbornike opozicije i sve one koji žele da unapredimo standard i život građana opštine Lebane, da nema sukoba i da shvatimo jedno, da zajednički ne treba da kočimo razvoj opštine, već da iskoristimo ovu priliku, ove rezultate koje imamo i da unapredimo život Lebana. Da zadržimo mlade, da radimo na prosperitetu i boljem životu. Otvoren sam za sve predloge, za kritike onoga što ne radimo dobro…“rekao je odbornik SNS-a Goran Jović koji predsedavao konstitutivnoj sednici.

Na predlog Bobana Pejića za sekretara Skupštine opštine Lebane imenovan je Bratislav Islamović, diplomirani pravnik, rođen 1976. godine. I on je u prethodnom saziivu obavljao ovu funkciju.

Na konstututivnoj sednici izabrani su i članovi Odbora za administrativno-mandatna pitanja. Na kraju sednice odbornice sa liste „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“ Tanja Živković i Nataša Stojanović su podnele ostavke na ovu funkciju.

Skupština opštine Lebane ima 31 odbornika. Na izborima održanim 17. decembra 2023. godine lista „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“ osvojila je 19 mandata, lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ 6, lista „Dr Jugoslav Trajković prof. – Ujedinjeni za opštinu Lebane 3, lista „dr Goran Janjić“ 2 i lista koalicija „Nada za Lebane (Novi DSS i POKS) 1 mandat.

Osoba za kontakt: Branimir Stojančić – sektor ekonomsko – pravnih poslova.

IS/SA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*