U gradu na reci Vlasini sve se zna (!?)

Bratislav Petrović

VLASOTINCE

Nedavno održani izbori kako za republičku skupštinu, tako i za lokalne parlamente završeni su u okvirima očekivanog i bez iznenađenja. Srpska napredna stranka ostavrila je ubedljivu pobedu i u narednom periodu na redu je konstituisanje republičke skupštine, odnosno opštinskih i gradskih parlamenata. Poznata su i imena poslanika i odbornika na osnovu lista koje su same stranke rangirali svoje članove u izbornoj utakmici. Jedine nepozanice su, na republičkom nivou, ko će se ustoličiti u fotelji ministra ili nekog državnog sekretara, dok će se koplja lomiti u lokalnim samuopravama za predsednika opštine odnosno gradonačelnike.
U Vlasotincu gotovo da se sve zna i da nema skoro nikave nepoznanice kada je u pitanju ustoličenje predsednika opštine. Dosadašnjeg predsednika opštine Zorana Todorovića nije bilo ni na listi kandidata SNS za odbornike, tako da on i nije u igri za prvog čoveka u gradu na reci Vlasini, mada je imao ponudu, kako nam je rekao, pre samog zavođenja vanrednih mera, i to iz vrha svoje stranke, „da može da bira šta god želi da bude”.
Mnogo više je (ne)izvesno da le će predstavnici naprednjaka sami formirati vlast, jer za to imaju apsolutnu većinu od 27 odbornika, a u odborničke klupe ima mesta za 45 odbornika. Da li će naprednjaci nastaviti ljubav sa socijalistima i strankom Boška Stančića mnogi ne veruju u taj scenario, jer u toku predhodne četvorogodišnje ljubavi nisu uvek bili na istoj talasnoj dužini. U nedavno završenim izborima ni malo nije bilo fer pleja u borbi za dobijanje poverenja od strane birača. Udruženja građana koje predvode dr. Spasić i dr. Mitov su sigurno zanimljiva opcija za naprednjake da sa manjim brojem odbornika mogućeg koalicionog partnera ojačaju svoju brojnost i poziciju u samoj skupštini. U tom i takvom galimatijasu nagađanja vrlo lako je moguće da usledi “direktiva iz vrha SNS” i da sve bude “kako biti mora”.
Ako u tom delu ima neizvesnosti, sasvim je izvesno da je prvi favorit za mesto predsednika opštine Vratislav Petrović, diplomirani ekonomista i da će dosadašnju funkciju predsednika parlamenta zamenti foteljom predsednika opštine Vlasotince.
Bratislav Petrović je rođen 22.maja 1975.godine. Osmogodišnju školu pohađao je Šišavi, a gimnaziju “Stevan Jakovljević” u Vlasotincu. Na Ekonomskom fakultetu u Nišu diplomirao je 2004.godine.
Prvo radno iskustvo sticao je neko vreme u vlasotinačkom JKP “Vodovod”, da bih zatim počeo da radi u Poreskoj upravi – filijala u Vlasotincu, na poslovima mlađeg poreskog inspektora. Potom se obreo na radnom mestu Analitičko poreski poslovi u Grupi za naplatu i založna prava od 2013.godine, a jedno vreme radio je i kao poreski inspektor naplate, da bi pre povratka na mesto predsednika vlasotinačkog parlamenta sa stalnim zaposlenjem bio poreski inspektor terenske naplate.
Iz napred navedenog jasno se vidi da Bratislav Petrović ima zavidno iskustvo iz dela finansija, što će puno značiti kada se nađe u fotelji prvog čoveka opštine Vlasotince, jer po Statutu opštine iz njegove Nadležnosti ima obavezu koja je zapisana pod rednim brojem 3.”Naredbodavac za izvršenje budžeta”.
U političke vode ušao je 2005.godine i ima zavidno iskustvo u tom delu. Znao je i umeo da sa puno umešnosti i takta predsedava sednicama vlasotinačkog lokalnog parlamenta, gde je bio u dva navrata, i to u periodu od 2010 – 2013 i 2016 – 2020.godine. Treba pomenuti da je 2007.godine bio zamenik predsednika opštine Vlasotince.
Živi u obližnjem selu Orašju, oženjen je suprugom Draganom i imaju dve ćerke Kristinu i Helenu. Uživa da radi u svom voćnjaku i vinogradima, a izuzetan je majstor za spravljanje dobrih domaćih vina i rakije. Vrlo često je za volanom traktora žureći da obavi poslove na svom imanju.
Ima sve odlike dobrog domaćina, a kakav će “domaćin” biti kao predsednik opštine Vlasotince pokazaće vreme koje je pred nama.
Jer vreme je i najbolji sudija onoga što čovek radi i uradi.

V. Stamenković

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*