U aprilu dele oko 2,5 hiljada vaučera za leskovačke penzionere sa najnižim penzijama

Leskovačko Udruženje penzionera podeliće u aprilu oko 2,5 hiljada vaučera za svoje članove sa najnižim mesečnim primanjima za nabavku osnovnih životnih namirnica, rekao je Dragan Dinić, novoizabrani predsednik leskovačkog Udruženja penzionera.

“Podelićemo oko dve i po hiljade vaučera u iznosu od po dve hiljade dinara. Istu količinu vaučera podelićemo i u oktobru, kada će oko pet hiljada naših članova sa najnižim penzijama imati priliku da nabave osnovne prehrambene namirnice i sredstava za ličnu higijenu. U tu svrhu, obezbedili smo ukupno oko pet miliona dinara”, objasnio je Dinić, novoizabrani predsednik leskovačkog Udruženja penzionera.

Sredstva za ove aktivnosti uglavnom su obezbeđena iz članarine i delom iz sponzorstva i budžeta lokalne samouprave.
U toku je upis na terenu gde aktivisti u 105 mesnih odbora ovog udruženja obilaze 144 naseljena mesta sa teritorije grada Leskovca, na kojim će se detaljno sagledati socijalni i zdrastveni status pripadnika trećeg doba.
“Stalna briga za što bolji socijalni i zdravstveni status naših članova je prioritet svih angažovanja za period pred nama, planiranim počev od ove 2023.godine, zaključno sa 2027. godinom”, naglašava Dinić.

TS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*