Stefanović: Privremeni organ ne može da usvaja budžet grada

Odbornik SPS Živojin Stefanović pitao je na početku sednice Skupštine grada kako je Privremeni organ mogao da usvoji budžet grada Leskovca za ovu godinu kada najvažniji akt može da usvoji samo Skupština grada Leskovca.

Stefanović je rekao da u zakonu jasno piše da Privremeni organ može da usvoji samo privremeno finasiranje koje može da bude samo na nivou 1/4 budžeta.

Stefanović je rekao da se “gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i večina iz SNS uplašila kako će da prođe na izborima i šta će da urade SPS i Jedinstvena Srbija, da neće da ima većinu” i da se zato požurilo sa usvajanjem budžeta”.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović je dobacio Stefanoviću ” pa uplašili se od tebe” na šta mu je nekadašnji šef odgovorio “ja nikog nisam plašio i nemojte Vi mene da pokušavate da plašite” ne precizirajući na šta se tačno odnosi ta njegova primedba.

Sekretar Skupštine grada Zoran Vukašinović je rekao da je Privremeni organ osnovala Vlada Srbije i da on preuzima sve nadležnosti Skupštine .

Replicirao je Nenad Zdravković, odbornik odbornićke grupe “Za Leskovac ZAJEDNO” i ,između ostalog, zahtevao da se odbornici izjasne o ovome.

On je rekao da zna da će većina, koju čine SNS, SPS i Jedinstvena Srbija , glasati protiv njegovog predloga, ali da i to treba da bude zapisano.

Odbornik SPS Živojin Stefanović je replicirao Vukašinoviću i rekao da donošenje budžeta nije “hitan i neodložan” posao i da o tom dokumentu mora da se izjašnjava Skupština grada.

Većina u Skupštini grada je glasala protiv predloga Zdravkovića.

LJS/SA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*