Šta kaže leskovačka omladina o stanju u gradu?

LESKOVAC

Mladi su vrlo nezadovoljni onim što im pruža njihov grad Leskovac, zaključak je “kafenisanja” uz razgovor sa njima. Najpre ih pomalo čudi da nekoga uopšte zanima njihovo mišljenje. Razgovor ne teče glatko a i kad govore, mole da im imena ne pominjemo.
Od svog grada žele više, da im obezbedi mesta za izlaske ali i šansu za da ostanu , da ne moraju “trbuhom za kruhom” .
Tijana Ristić nema problem da joj pomenemo ime .
Smatra da bi trebalo da postoji više mesta za druženje mladih u Leskovcu. Smatra da bi lokalna smaouprava više trebala da ulaže u sport, da to ulaganje ne bude najveće za samo nekoliko klubova, koji, smatra, i nemaju neke rezultate.
Leskovac bi, po njoj, trebao da dobije još neki fakultet, ali da to nije privatni. Činjenica je, kaže, da veliki broj mladih zbog studija ode u veće centre kao što su Niš, Beograd, Novi Sad, Kragujevac i da se nakon školovanja mali broj vrati da živi i radi u Leskovcu.
Dina Stojanović kaže da bi trebalo da „imamo mnogo više drveća i zelenila, kao u svim evropskim gradovima, a ne da se gradski park poploča. Ona smatra da bi trebalo da se sredi i ceo kej, ”ono dole pored reke”.
-Mogao da se napravi neki podzemni parking gde će automobili da se parkiraju, da se ne parkiraju na trotoaru, – smatra ona.

I.S.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*