Šta je potrebno Lebančanima?

Građani Lebana smatraju da prioritet u radu lokalnih vlasti treba da bude rekonstrukcija i održavanje lokalnih puteva i ulica, bolji kvalitet zdravstvene i socijalne zaštite. Neki od predloga su izgradnja dečjih igrališta, otvaranje novih radnih mesta .

Ali o svemu tome ipak ne žele da govore javno, već su našim sardanicima preneli u nezvaničnom razgovoru. Kažu nam i da ne veruju da odbornici u opštini, inače njihovi predstavnici, u najvećem broju slučajeva, znaju za šta glasaju niti da ih zanima kako se troši novac građana iz budžeta.

Uglavnom smatraju da pripadnici lokalne vlasti budžet troše po sosptvenim kriterijumima i ličnoj koristi ali nisu spremni da učestvuju u procesu donošenja budžeta.

Većina naših sagovornika smatra i da je način usvajanja  budžeta opštine nerazumljiv, kao i da nije dovoljno otvoren za javnost .

 Kažu da nisu dovoljno informisani o radu opštinskih vlasti ali i da najveći brohj građana ne prati rad Skupštine opštine Lebane.

 Sa druge strane kažu da ih najviše zanima donošenje budžeta I završnog računa opštine ali ne učestvuju u javnim raspravama i diskusijama na tu temu..

Većina građana, sa kojima smo razgovarali, nema predloge za plan razvoja opštine i kreiranje budžeta, iz koga se sve to finansira.

Sa druge strane, kažu i da ima predloga, ali da nema zainteresovanih u lokalnoj samaoupravi za njih, iako nisu ni proveravali tu zainteresovanost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*