SSP: Leskovčani sve češće ostaju bez vode, a gradska vlast daje novac za nastupe striptizeta na dečjem karnevalu

Nespremnost vlasti da uloži u vodosnabdevanje, rezultira sve češćim kvarovima zbog kojih građani Leskovca ostaju bez pijaće vode. Pored lošeg održavanja, alarmantno je da je samo 25% od ukupno 144 naseljenih mesta priključeno na mrežu javnog preduzeća “Vodovod Leskovac”. Ove činjenice ne govore samo o nedostatku ulaganja, već i o ozbiljnoj nebrizi prema potrebama naših sugrađana, saopštila je Stranka slobode i pravde Leskovac.

“Dok se cena vode u Leskovcu svrstava među najvišim u zemlji, situacija na terenu je daleko od zadovoljavajuće. Vlast troši enormne svote na rashode koji ne donose stvarne koristi građanima. Primera radi, za ovu godinu se planira izdvajanje od 6 miliona dinara za privatno obezbeđenje, dok se za uređivanje stolarije i fasade izdvaja 2,8 miliona dinara. Pritom, planirane investicije u vodovodnu infrastrukturu iznose samo 22 miliona dinara. Dva puta veća suma daće se za turizam tj. nastupe poput skandalozne tačke striptiza na dečijem karnevalu, nego za proširenje  vodovodne mreže. 

Građani Leskovca ne zaslužuju da trpe zbog političkih interesa i neodgovornih odluka vlasti. Zahtevamo odgovornost i delovanje koje će obezbediti stabilno snabdevanje pijaćom vodom za sve naše sugrađane”, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Leskovac.

SP/SA  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*