SREDJUJU RASKOPANE ULICE I TROTOARE

LESKOVAC

Direktor leskovačkog „Vodovoda“ Staniša Ristić rekao je danas da su počeli radovi na vraćanju  raskopanih javnih površina , ulica i trotoara u prvobitno stanje  dodao da to Javno-komunalno preduzeća održava vodovodnu mrežu u dužini od 450 kilometara i kanalizacionu u dužini od 200 kilometara.

“Vodovodna mreža je uglavnom od azbesta i salonita, stara je skoro 50 godina, što iziskuje značajna finansijska sredstva za održavanje. Mi smo prošle godine imali oko 1350 kvarova, ove godine približno 800 i trudimo se da sve te kvarove saniramo i vratimo u prvobitno stanje”, rekao je Ristić.

On je objasnio I da je do sada za te namene uloženo oko 1,5 miliona dinara, da je raspisan novi tender, I izabran izvođač radova,  „Maki plast“ iz Togočevca.

“Ova nova nabavka je oko milion dinara,  bez PDV-a a od juče smo krenuli sa saniranjem postojećih rupa”, rekao je Ristić.

“Trenutno smo na raskrsnici između ulica Dimitrija Tucovića i Save Kovačevića, mašine asvaltiraju stotinak metara dalje u Pupinovoj. Princip na kome smo birali koje otvore prvo da saniramo je frekventnost i opterećenje saobraćajnica, kao i njihova važnost, jer očekujemo za tridesetak dana da krenu sa radom osnovne i srednje škole”, rekao je on.

 

2 Komentara

  1. А у Шаиновцу, Пресечини и Великом Трњану ће разроване улице дочекати пролеће. И тамо постоје школе, а не само у Лесковцу, господине директоре и господо из “Водовода”. Надокнадите причињену штету мештанима.

  2. Rupa koju su sanirali je stara 5 GODINA! 5 Godina je DS sanirao sela, a mi smo gazili rovove po gradu. Prema tome, nek se strpe sad drugi malo. Mreža u selima nije tako stara, niti toliko puca, niti je bilo toliko asfalta da bi bile izrovane ulice. Nego čujem neće više da vam daju pare za komentarisanje. Surnisaste opoziciju napadajući častan svet. E baš volem kad napadate poštene. Pa nisu svi direktori lopovi ko u vaše Crnotravsko Čogurić, Petrol vreme.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*