Slučaj “Frenki” dobija novu epizodu

Odeljenje za komunalno stambene poslove grada Leskovca je “naložilo” auto-prevozniku “Frenki” još prošle nedelje da prevozi putnike na liniji Leskovac-Vinarce-Donje Stopanje a ugovor sa njim, koji je grad Leskovca zaključio je , izgleda, neka mnogo velika tajna jer nam kopiju ni ovog puta nisu dostavili .

Ovo odeljenje je nadležno za poslove i u oblasti prigradskog saobraćaja samo, izgleda, da im tu nadležnost vlasnik “Frenkija” ne priznaje.

Da nije tako, ljudi iz Vinarca i Donjeg Stopanja bi još od prošle nedelje imali redovan autobuski prevoz ali se to nije desilo.

Iz Odeljenje za komunalno stambene poslove grada Leskovca navode i da ih auto prevoznik “Freki” nije obvavestio o obustavci saobraćaja na ovoj relaciji (u međuvremenu je obustavio prevoz putnika i do Turekovca posle 15 sati) a da su oni o ovome obavestili Skupštinu grada koja, navode, jedina može da raskine ugovor sa njim.

Naredna sednica Skupštine grada će biti za nešto manje do tri meseca, koliki je zakonski okvir, pa je pitanje da li to znači da građani koji žive u Vinarcu i Donjem Stopanju ali i oni u Turekovcu i Sinkovcu, dalje neće imati prevoz?

A da bi dobili makar i ovakve odgovore, morali smo dva puta da šaljemo mejl sa pitanjima koje objavljujemo ispod, prvi put rečeno Odeljenje nije reagovalo, na drugi mejl su odgovorili posle četiri dana.

Inače, u Kodeksu ponašanja službenika i nameštenika grada Leskovca koji je usvojila Skupština grada Leskovca na sednici održanoj 22. decembra 2020. godine u članovima 16 i 17 navodi se sledeće:

Evo naših pitanja

1. Šta je vaše Odeljenje, kao nadležno za gradski i prigradski prevoz, tačno preduzelo povodom obustave prevoza građana od strane auto prevoznika “Frenki” na liniji Leskovac-Vinarce-Donje Stopanje? prošle nedelje?

2. Šta je vaše Odeljenje tačno preduzelo povodom jučerašnje obustave saobraćaja istog auto prevoiznika na gradskoj liniji do Turekovca posle 15 sati?

3. Da li  vas je ovaj auto prevoznik obavestio o  tome i koje je razloge naveo?

4. Da li ćete predložiti raskid ugovora sa ovim auto prevoznikom zbog ova dva slučaja kao i zbog višemesečnog ukidanja linija nedeljom na relaciji Leskovac-Vučje i ukidanjem brojnih polazaka radnim danima na svim linijama koje oni pokrivaju?

5. Ako vaše Odeljenje ne preduzima ništa protiv ovakvog ponašanja ( samovoljnog ili ipak ima nečiju saglasnost) auto prevoznika kome je dodeljen javni resurs (prevoz putnika) da na njemu zarađuje, koji je razlog za vaše nečinjenje?

Molimo vas i za kopiju ugovora sa ovim auto prevoznikom koji je grad potpisao.

ODGOVORI

1.Ovo Odeljenje je prevozniku naložilo da obavlja prevoz putnika na liniji
Leskovac-Vinarce-Donje Stopanje za prošlu nedelju,
2.Naloženo je prevozniku da obavlja prevoz putnika,
3.Prevoznik nije obavestio ovo Odeljenje za obustavu prevoza,
4.Obzirom da je obaveštena Skupština grada Leskovca o nastaloj obustavi
prevoza, raskid ugovora može doneti ista,
5.Ovo Odeljenje je naložilo prevozniku da obavlja prevoz putnika, kontrolu
nad istim obavlja i vrši saobraćajna inspekcija iz svoje nadležnosti.

Grad Leskovac je doneo Odluku o izmeni i dopuni Odluke o pokretanju
postupka javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije
(“Sl.glasnik grada Leskovca” broj 33/2019)

O traženoj kopiji ugovora po drugi put -ništa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*