Skupština grada: Ko je smenjen, zbog čega gradonačelnik “neće dati dozvolu” i šta opozicija kaže o JP “Dom”

LESKOVAC

KADROVSKE PROMENE

Na 10. sednici Skupštine Grada Leskovca izvršena su kadrovska imenovanja za pojedine funkcije. Sa funkcije zamenika gradonačelnika razrešena je Ana Janković Stojanović, a na njeno mesto je imenovana Lidija Dimitrijević, zaposlena u Opštoj bolnici Leskovac u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.
Došlo je i do promena i u Gradskom veću, gde su, zbog podnetih ostavki sa mesta članova ovog organa, razrešeni Aleksandra Milovanović, Srećko Stamenković i Slobodan Glišić. Za nove članove gradskog veća izabrani su Vladanka Stamenković, diplomirani inženjer tehnologije sa 30 godina iskustva rada u fabrici „Zdravlje“, Jelena Stanković, doktorand na Ekonomskom fakultetu u Nišu i Andrija Atanasković, dosadašnji pomoćnik gradonačelnika, rukometaš i najbolji student Fakulteta za fizičko vaspitanje.
Došlo je i do promene u sastavu odbornika.
Ana Janković Stojanović će ponovo biti odbornica, s obzirom na član zakona koji kaže da jedino gradonačelnik i njegov zamenik mogu ponovo da dobiju mandat odbornika nakon isteka funkcija.
Novog odbornika ima i odbornička grupa za Leskovac Zajedno. Umesto Bratislava Prokopovića, tu funkciju će ubuduće vršiti Mirjana Perišić.
Odbornici su na mesto direktorke Leskovačkog kulturnog centra ponovo imenovali Sanju Conić, jer je njoj bio istekao mandat.

O NEUKNjIŽENOJ PRIZNANICI I PODZAKUPIMA U JP „DOM“

Nenad Zdravković, (odbornička grupa „Za Leskovac zajedno“), na sednici skupštine Grada Leskovca postavio je javno pitanje direktoru JP „Dom“ – da li je tačno da u ovom preduzeću postoji priznanica na 250.000 dinara koju je potpisao neko od njegovih prethodnika, da ta priznanica nije uknjižena i da se radi o jednoj pekari? Zdravković je upitao i da li je tačno da se lokali koje JP „Dom“ i dalje izdaju u podzakup?
Direktor JP „Dom“ Dragan Stojiljković u svom odgovoru je rekao da čim je primećeno da postoji problem, „a verujete, u „Domu“ ima mnogo problema, nismo čekali da neko sa strane postavi to pitanje, nego se više neće dešavati sve to što je bilo do sada negativno. U „Domu“ je pronađena priznanica sakrivena u dokumentaciji, a koju je pokušao da sakrije bivši direktor, koji nije izvršio primopredaju. Po saznanju da se interesuje za neke papire u kancelariji, ja sam formirao komisiju da popiše sve te predmete i u tim predmetima je i pronađena ta sporna priznanica za koju se sumnja da je falsifikat i zloupotreba, i koja je iz 2017. godine. Proverili smo da li postoji šteta za potencijalnu sumnju na tih 250.000, s obzirom da postoji pečat i nejasan potpis onog ko je preuzeo novac. Nakon sagledavanja celokupne situacije i provere analitičkih kartica došli smo do zaključka da opravdano sumnjamo da je to neko zloupotrebio, jer ne možemo da tvrdimo, ali su tu zaduženi nadležni državni organi kao što je tužilaštvo, policija. Ja sam odmah pošto smo sakupili sve papire, napisao krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Nišu, Odeljenju za borbu protiv korupcije, jer je to njihova nadležnost. Uz to su otišle još dve krivične prijave za štetne ugovore koje je potpisao prethodni direktor na štetu prihoda JP „Dom“. Kod nadležnih organa su svi papiri i mi očekujemo da svako radi svoj posao.“
Stojiljković je dodao da u „Domu“ postoje „silne pravne neregularnosti, loši ugovori, neki papiri koji su izdavani nekim zakupcima, a da tih papira nema u dosijeima u firmi…
-Mi se svakodnevno bavimo sa tim problemima, rešavamo to izmenama ili pravljenjem novih ugovora, uvođenjem nekog reda koji je u kratkom periodu doneo boljitak „Domu“. Potvrda toga stigla je i od revizorske kuće, koja je potvrdila da smo u prošloj godini ostvarili dobit od 3,8 miliona dinara. Odgovorno tvrdim da nijedan papir nisam potpisao koji bi nekom zakupcu omogućio da uđe u podzakup. Za lokal koji je pitao odbornik Zdravković, radi se o lokalu i ugovoru koji je potpisan krajem prošle godine, odnosno prvog radnog dana u Novoj godini na osnovu procedure i uredbe Vlade koja definiše način na koji se izdaju lokali i pravilnika koji imamo u „Domu“ i koji, na žalost, nije usaglašen sa uredbom i na čemu sada radimo. Mi smo u taj lokal poslali komisiju i upozorenje pred raskid ugovora zbog toga što je to tako učinjeno. Budite uvereni da ćemo to do kraja da izvedemo, ali na pravni način.-

CVETANOVIĆ: ZA ZIDANjE ZGRADA U PARKU U NASELjU “DUBOČICA” NEĆEMO DATI DOZVOLU

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da nadležne gradske institucije neće dati dozvolu za izgradnju zgrada u parku u naselju Dubočica.
-Uputili smo dopis na adresu dve firme koje su kupile zemljište tamo da im se vrati novac. U slučaju da ne žele da im se vrati novac, oni moraju da znaju da neće dobiti dozvole za izgradnju zgrada. Rok za njihovo izjašnjenje je petnaest dana.-
Stanari nekoliko zgrada u naselju „Dubočica“ protestvovali su više nedelja zbog namere da se tamo zidaju dve zgrade. Inicijativu da se postupak izgradnje ovih zgrada i preinačenje gradskih odluka kao i rešavanje ovog problema u Skupštini grada u prošlom sazivu podnela je Grupa građana “Za Leskovac-ZAJEDNO”.

Lj.S. – I. S.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*