“Skok u budućnost” i u Lebanu

„Ja znam šta ovo znači za Lebane, za jug Srbije, šta ovo znači za Caričin grad. Malo mesta u Evropi ima nešto iz rimskog perioda, a država će zbog toga uložiti u sređivanje celog grada“ – Ovim rečima je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predstavio projekte koji će biti realizovani u Lebanu prilikom izlaganja plana „Srbija 2027 – skok u budućnost”. Izložio je i šest prioriteta: podizanje životnog standarda građana, ubrzanu modernizaciju zemlje, razvoj infrastrukture, zatim industrijalizaciju, poljoprivredu i životnu sredinu, integralni razvoj i Ekspo 2027, saopšteno je kabineta predsednika opštine Lebane.

“Predsednik Vučić je rekao da se na ovom planu dugo radilo i da je sveobuhvatan, ambiciozan, rađen sa mnogo energije, entuzijazma i ljubavi. Dodao je i to da je Ekspo 2027. iskorišćen kao povod da se Srbija unapredi.

Neki od izuzetno značajnih projekata u Lebanu su na korak od finalizacije, a sve na inicijativu predsednika države i predsednice Vlade Ane Brnabić.

Trenutno se u Lebanu iščekuje završetak radova na Centru za posetioce Caričin grad u koji je država uložila 194 miliona rsd, u toku je rekonstrukcija Hotela i priprema za povećan broj turista. Kako je predsednica Vlade nedavno najavila, s proleća će otpočeti uređenje centralne pešačke zone i izgradnja pasarele preko reke Jablanice, kao i uređenje Autobuske stanice i rekonstrukcija Vizitorskog centra Teodora koji će postati mini hotel.

Realizacijom svih ovih projekata Lebane će dobiti novo lice, a Srbija će dobiti šansu da se predstavi kao moderna zemlja primamljiva turistima i investitorima 2027. godine na svetskoj EKSPO izložbi “, navodi se u saopštenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*