“Sa tehnologijom na ti” na Gradskom trgu

Na Gradskom trgu u organizaciji Tehnološkog fakulteta održana je manifestacija „Sa tehnologijom na ti“. Ova manifestacija, koja se održava po drugi put, ima za cilj da kroz interaktivne postavke, naučno popularne eksponate i modele tehnoloških procesa predstavi trendove u različitim oblastima tehnologije, približi nauku mladima, učini je razumljivijom i probudi interesovanje za učenjem i istraživanjem. Dvadesetak škola iz Leskovca i okruženja, kao i predškolska ustanova pojavilo se na ovoj manifestaciji, bilo kao učesnici kroz neki vid organizovane posete.

Dekan Tehnološkog fakulteta Dragiša Savić Kaže da je veliko interesovanje mladih bilo veliki podstrek da se manifestacija ponovo organizuje.

„Ideja manifestacije je promocija nauke i tehnologija i da naši đaci i studenti pokažu ono za šta se školuju. Sve ovo ne bi bilo ovako dobro organizovano bez entuzijazma studenata, profesora, đaka i nastavnika i zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju manifestacije.“

Slično misli i državni sekretar i zamenik ministra prosvete Nebojša Ranđelović koji je primetio da je manifestacija odlično organizovana, te iskazao zadovoljstvo zbog učešća mnogo mladih.

Manifestaciju „Sa tehnologijom na ti“ otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji naznačava da je ovaj festival nauke i tehnologije osmišljen tako da se na zanimljiv način predstave trendovi u različitim oblastima tehnologije, da se nauka približi svima, a posebno mladima, učini razumljivijom i probudi interesovanje za učenjem i istraživanjem.

„Sa akcentom na inovativnim tehnologijama i proizvodima, želimo da nauci pristupimo iz malo drugačijeg ugla, da pokažemo da nije puka apstrakcija, teška i nerazumljiva, već upravo suprotno – nešto što može biti i jednostavno i zabavno. Izuzetno mi je drago da vidim da postoji veliko interesovanje mladih ljudi i da naučno-tehnološkim inovacijama pristupamo pre svega sa aspekta radoznalosti i da iz njih izvlačimo samo pozitivne vrednosti“.

Sve fotografije pogledajte ovde.

IS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*