Puštena u rad ulica Radoša Cerovića

U rad je zvanično puštena novoizgrađena ulica pored Gradskog stadiona, koja nosi ime Radoša Cerovića. Postavljena je i tabla sa nazivom ulice u prisustvu roditelja Radoša Cerovića, njegove rodbine, prijatelja, komšija, fudbalera FK „Dubočice“ sa kojima je igrao, kao i pripadnika Udruženja veterana 63. padobranske brigade i pripadnika 63. padobranske brigade, te predstavnika lokalne samouprave.

Pukovnik Vladimir Stojanović se obratio u ime 63. padobranske brigade i naglasio da je Radoš Cerović je bio pripadnik ove vojne jedinice.

„Po ugledu na svog brata, koji je godinu dana ranije služio u brigadi, 1998. godine se prijavio i služio kao vojnik u elitnoj jedinici naše vojske. Kao najbolji vojnik svoje jedinice dobrovoljno se javio da učestvuje u akciji izvlačenja tela poginulog načelnika Štaba padobranske brigade, potpukovnika Gorana Ostojića i tom prilikom, nažalost, je izgubio svoj život. Otvaranje ove ulice baš u ovom trenutku ima veliku simboliku – 25 godina od pogibije Radoša Cerovića, otvara se ulica pored stadiona i kluba FK „Dubočica“, u kom je trenirao i za koji je igrao, i gde je vreme provodio igrajući fudbal koji je veoma voleo. Simbolike ima i u tome što baš ova ulica izlazi na ulicu pokojnog kapetana Gorana Denića, koji je, igrom slučaja, istog dana kada i Radoš, izgubio svoj život izvršavajući svoje borbene zadatke na Kosovu i Metohiji.“

Otac Radoša Cerovića, Dragoje Cerović, zahvalio je gradonačelniku Goranu Cvetanoviću i njegovim saradnicima što su podržali akciju o pokrenutoj inicijativi za dobijanje ulice Radoša Cerovića u Leskovcu.

„Zahvaljujem se i svim prisutnima koji su došli ovde da se još jednom podsetimo našeg mladog heroja koji je izgubio život u 20. godini u reonu Karaule-Košare. Posebno bih se zahvalio veteranima 63. padobranske brigade na čelu sa predsednikom Udruženja veterana pukovnikom Vidojem Kovačevićem i njegovim zamenikom Anđekovićem i prisutnim starešinama 63. padobranske elitne brigade. Još jednom svima hvala.“

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić rekao je da sada, kada je postavljena tabla sa nazivom ulice, a pre toga završeni radovi na izgradnji ulice, ulicu Radoša Cerovića otvoramo za saobraćaj.

Inače, vrednost radova na ovoj saobraćajnici dužine 560,49 metara je 95.989.771 dinar. Ukupan profil 17 metara, a širina kolovoza 7 metara, a radovi su izvedeni na izgradnji saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže i uličnog osvetljenja.

Interesantno je da mediji nisu bili obavešteni niti pozvani da prisustvuju ovom dešavanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*