PRVI KORACI KA USPEHU – U LESKOVCU

LESKOVAC

Dušan Cakić će ovog proleća odslušati poslednji semestar na Filozofskom fakultetu u Nišu, smer komunikacije i odnosi sa javnošću. Nada se da će nakon toga upisati master studije novinarstva u Beogradu. Diplomiranih novinara u našem gradu zaista je malo, ali su Dušanove ambicije sasvim drugačije – ne želi da se bavi klasičnim novinarstvom, informativom, već je njegovo opredeljenje televizijski novinar u svetu estrade i šou biznisa. S obzirom na svoje godine, u toj oblasti stekao je zavidno iskustvo.

Dušan već nekoliko godina ima uspešnu saradnju sa televizijom Studio MT. Autor je emisije „Hit mjuzik“, koja se na ovoj televiziji prikazuje tokom letnje sezone, subotom popodne. Trenutno se emisija ne radi, ali očekuje da će ovog leta krenuti treća sezona, od jula do septembra. A kada nema „Hit mjuzika“, tu su intervjui sa poznatim pevačima i estradnim zvezdama, koji se emituju takođe na ovoj televiziji. „Specijal intervju“ emituje se obično petkom, ili ponedeljkom. Ono što izričito naglašava je da emisije nastaju kao plod zajedničkog rada uigrane ekipe i zahvaljujući odličnoj saradnji sa snimateljima Filipom Stankovićem i Milanom Jovanovićem, o kojima ima samo reči hvale.

Dušana Cakića znamo i kao dugogodišnjeg oficijalnog voditelja Roštiljijade. Naime, zajedno sa Draganom Radovićem ovu manifestaciju vodi od 2013. godine. Dušan vodi i program dočeka Nove godine na otvorenom. Kaže da je uvek lepo i prijatno, i da su mu to dragocena inskustva.

Što se ostalih profesionalnih isustava tiče, o kojima Dušan sa ponosim govori, to je gostovanje u emisiji Grand koktel na Grand televiziji prošle godine u februaru. U emisiji se pojavio kao mlađi kolega iz Leskovca voditelja Gorana Čomora, u rubrici Talenti, gde gostuju talenti iz svih žanrova. Nakon toga, dobio je poziv za saradnju u emisiji „Doktori za nesanicu“ koja se emituje utorkom od 22 sata takođe na ovoj televiziji, kod voditelja Zorana Petrovića Šele.

-U emisjiji učestvujem kao njegov saradnik, dopisnik iz Leskovca koji se uključuje putem skajpa. Tu saradnju imamo već godinu dana, i pokazala se kao veoma uspešna.  Ja se uključujem u emisiju putem skapa i 10 do 15 minuta razgovaram sa svojim gostima, priča Dušan.

Nedavno smo ovog mladića mogli da vidimo i u emisiji Tabloid TV Vojvodine, kao gosta Aleksandra Filipovića, koji ga je pozvao jer je zapazio njegov rad.

-Kako mi je rekao, možda je presudna karika bio moj intervju sa Nedom Ukraden na Roštiljijadi prošle godine, njemu je bilo zanimljivo to što sam tek na početku ovog posla, a već sam sarađivao sa velikim zvezdama.

Pitamo Dušana koje poznate ličnosti iz sveta estrade, osim Nede Ukraden, je do sada intervjuisao. To su Peđa Medenica, Andreana Čekić, Katarina Grujić, Neša Galija, Bojan Leksintong bend, Gale Kerber, Ivan Legende, Đule Van Gog, Žika Jelić JU grupa… a bilo je i razgovora sa nekim rialiti zvezdama. Pitamo ga kako dolazi do ovih ljudi.

-Puno mi je pomogla Roštiljijada jer ja kao oficijalni voditelj manifestacije imam ekskluzivno pravo da pravim intervjue sa pevačima koji gostuju. Ekipa koja sprovodi pevače i grupe zna da treba da obavim intervju, i oni mi često olakšaju posao. Mnoge kontakte ostvarjuem preko društvenih mreža, oficijalnih stranica poznatih, sajtova  i ličnih profila. Sve koje sam do sada kontaktirao obavezno su mi odgovorili. Za sada mi se nije desilo da iko bude nepristupačan, svi su bili maksimalno korektni i profesionalni. Ja se uvek pozivam na raniju saradnju, ukoliko je bilo, na Roštijlijadi ili u emisijama koje vodim. U poslednje vreme, kada radim intervju sa nekim, i sagovorniku se to dopadne, kada ostavim utisak, pomažu mi da uspostavim kontakt i uradim neki naredni intervju. U martu sam radio intervju sa Andreanom Čekić, a ona mi je pomogla da napravim intervjue sa Peđom Medenicom  i Katarinom Grujić, objašnjava on suštinu ovog posla.

Pitamo ga koliko se priprema za intervjue.

-Generalno, pošto ja dugo pratim svet esrade i šou biznisa, svakoga dana ima novina, pa možda nešto ne uspem da čujem toga dana. Uvek moram da se pripremim, mada mi to ne oduzima puno vremena, podsetim se onoga što već znam i vidim ima li nečeg novog. Ja pripremim pitanja za intervju, ali razgovor često ode u drugu priča, javljaju se teme koje mi nisu pale na pamet u samoj pripremi za intervju. To se pokazalo kao jako dobro, kaže Dušan.

I na kraju razgovora pitamo ga kakvi su mu planovi i ambicije, budući da uskoro završava fakultet, da li su vezani za Leskovac.

Leskovac je moja početna tačka, odakle je sve krenulo. Za sada me rad u Leskovcu zadovoljava. Ali što se tiče moje dalje karijere, nadam se i voleo bih da to nastavim u Beogradu, gde i planiram da upišem master studije. Leskovac mi je puno dao, ali je Beograd ipak mesto gde u ovoj branši može da se više napreduje, ostvari više kontakata. Beograd je ipak mesto boj jedan za ovu vrstu posla za koju sam se ja opredelio. Beograd je centar zbivanja, zbog toga svoju karijeru vidim tamo, mada mi je Leskovac svih ovih godina bio pun pogodak. Ja sam jedini novinar u Leskovcu koji se bavi estradom. Ja veoma poštujem starije kolege, ali sam se za ovo opredelio, tu se osećam kao „svoj na svome“, tako da bih voleo da se moje bavljenje novinarskim poslom odvija u ovoj oblasti, voditeljstva i estrade.

Poželimo da kraju Dušanu puno uspeha u uzburkanim estradnim vodama. Važno je da mlad čovek zna šta najviše voli da radi, da se na vreme opredeli, a uspeh će upornošću i radom već doći.

Sonja Petrović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*