Planinari u akciji “Mart na Moriču”

Planinarsko društvo „Morič” iz Vlasotinca, uz podršku Turističke organizacije opštine Vlasotince, i ove godine, poslednje nedelje u martu, organizovalo je tradicionalnu planinarsku akciju „Mart na Moriču” – 16. put. Kao i prethodnih godina okupljanje planinara bilo je na platou ispred zgrade opštine. I ovoga p
uta „Mart na Moriču“ okupio je, veliki broj planinara, po procenama organizatora bilo je preko 400 ljubitelja pešačenja u planinskim delovima Srbije, a stigli su iz mnogih gradova kao što su: Šabac, Velika Plana, Niš, Smederevo, Gadžin Han, Jagodina Babušnica, Leskovac, Vlasotince, kao i iz Hrvatske, Bugarske i Severne Makedonije. Učestvovalo je četrdesetak planinarskih društava i udruženja.

Sve prisutne planinare u ime Planinarskog društva „Morič“ pozdravila je Milica Cvetković, zahvalivši na dolasku i uz podsećanje da se akcija organizuje 16. put zaredom, da za akciju vlada i ove godine veliko interesovanje što govori sam broj planinara koji su došli.

U ime Turističke organizacije Vlasotince prisutne je pozdravila Sanja Stojiljković istakavši:
-Zahvaljujem se Planinarskom društvu „Morič“ na zalaganju i trudu što ovu manifestaciju neguje punih šesnaest godina. Sve nas povezuje ljubav prema prirodi, pešačenju, zajedno se trudimo da zaštitimo prirodu i čuvamo okolinu -.

Tradicionalnu manifestaciju ove godine otvorio je Dalibor Momčilović, generalni sekretar Sportskog saveza, poželevši planinarima dobrodošlicu, dobro druženje i lepe utiske sa još jednog „Marta na Moriču“.
Planinari su krenuli putem preko Starog groblja, Brezovice, Samarnice, Moriča, mahala Zdravkovci i Karakaši do planinarskog doma u Lopušnji i mahali Kopilanci, gde je tradicionalno za sve učesnike organizovan besplatan ručak.

Ukupna dužina staze je 12 km, srednje je zahtevna i preporučljiva je svim uzrastima.
Morič se nalazi na 877 metara nadmorske visine.

VS/SM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*