PETI RODJENDAN CENTRA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE

 

LESKOVAC

Pre pet godina, na prostoru „male škole“ koja je pripadala OŠ “Svetozar Marković“ u Leskovcu izgrađeno je novo zdanje –Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju-. Ustanova koja ima veliku konferencijsku salu, dve učionice, kabinet za informatiku i biblioteku opremljenu stručnom literaturom i sve ostale prateće prostorije. Sve prostorije za rad opremljene su najsavremenijim  tehničkim aparatima.

Po rečima direktora Centra, prof Slaviše Pejić,  „i sam naziv ove ustanove odredio je i ciljeve rada ove ustanove. Poboljšanje kvaliteta obrazovanja, primenjivanje i sprovođenje strategije, u skladu sa strategijom koju je razvio Centar za profesionalni razvoj Beograd i priprema i realizacija godišnjih programa stručnog usavršavanja u  regionu“.

-Za ovih pet godina mnogo toga se uradilo zahvaljujući dobroj saradnji sa saradnicima Centra i zaposlenim u Centru. Broj akreditovanih  seminara(299) i broj učesnika na seminarima je ogroman (9380). Pored  toga bilo je i drugih aktivnosti nastavnog  osoblja ( sastanci stručnih društava, tribine, okrugli stolovi ) i to preko 426, i broj učesnika oko 16150. Centar se našao i u realizaciji nekih projekata, „Prirodne  nauke plus“,  „Obrazovanje  svuda i za  sve“, „Formiranje projektnih timova u osnovnim školama Grada Leskovca“ , „Olakšajmo rad u inkluzivnom odeljenju“ . Imali smo i aktivnosti van obrazovanja(398) , broj učesnika je 13557.  Na osnovu svih rezultata mogu reći da smo više nego ponosni, na sve naše uspehe.- kaže profesor Pejić.

U toku obeležavanja petog rođendana  Centra u večernjim časovima održan je koncert Gradskog dečjeg hora“Zvezdice“pod  vođstvom prof. Jelene Cvetković i klavirskom pratnjom Nikole Ilića. To je bila i promocija novog CD-a “Dan“ , autora Vere Milanković. Gosti i roditelji uživali su u dečjim pesmama i osmehu ! Kako reče direktor Pejić, “nema većeg i lepšeg dara za rođendan, od dečje pesme“.

Načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, Suzana Stanković- Ilić ,čestitala je  direktoru i zaposlenima u Centru uspešan petogodišnji rad i dalje dobre rezultate u stručnom usavršavanju naših nastavnika, a sve za uspešniji rad sa decom. Pozdravila je i zahvalila se Zvezdicama i njihovoj profesorki što uspešno nastupaju, osvajaju nagrade u Srbiji i širom Evrope.

-Vi ste naši ambasadori koji predstavljaju naš grad.- rekla je ona.

Održana je i svečana Konferencija. Otvorili su je učenici, članovi hora Muzičke škole“Stanislav Binički“ pod vođstvom prof.Miroljuba Cvetkovića. Nakon toga prof Olivera Ivanović- Tanić, stručni saradnik Centra, prezentovala je rad i aktivnosti  Centra u proteklih pet godina.

U toku četiri dana održano je 11 seminara( akreditovanih), na kojima je učestvovalo preko 330 učesnika – vaspitača, učitelja, profesora, stručnih saradnika. To je bilo u organizaciji Sindikata obrazovanja Srbije (Leskovac), a učesnici seminara, vreme malog raspusta iskoristili su za svoje stručno usavršavanje. Bilo je to vreme za druženje, za razmenu iskustva i nova saznanja, metode, tehnike, da se rad sa decom kvalitetnije obavlja.

Treba istaći da Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju ima saradnike: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Švajcarska agencija, Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Školska uprava Leskovac, Gradska uprava za društvene delatnosti, Mreža RC i CSU Srbije, Osnovne i srednje škole Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Sindikat  obrazovanja Srbije, Agencija za lokalni  i ekonomski razvoj, Nacionalna služba za zapošljavanje, Zavod za javno zdravlje Leskovac, Leskovački kulturni centar, Narodno pozorište Leskovac …

„Čarolija leži u entuzijazmu. Po njemu se pravi uspeh razlikuje od nečeg prosečnog“

 

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*