Pacijent zaražen koronom pokušao samoubistvo u leskovačkoj bolnici

Foto: Ilustracija

LESKOVAC

Pacijent zaražen koronom, star 49 godina iz okoline Leskovca, koji je smešten u leskovačkoj Kovid bolnici na odeljenju psihijatrije, pokušao je početkom ove sedmice samoubistvo. On je, prema našim informacijama,  skočio kroz prozor na ovom odeljenju, koje je tadođe deo Kovid bolnice, i polomljenim staklom pokušao sebi da prereže vrat. Na svu sreću brzom intervencijom osoblja u Urgentnom centru je spašen, i vraćen je na odeljenje psihijatrije.
Nasi izvori navode da još uvek nije poznat motiv za ovaj njegov postupak.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević je za Novu Našu reč prokomentarisao slučaj pacijenta pozitivnog na koronu koji je pokušao samoubistvo, rekavši da se radi o osobi koja je iz Leskovca, ali je u leskovačku kovid-bolnicu poslat iz Beograda kao pozitivan.

-Radi se o osobi koja je fizički dosta krupna i jaka, pritom ima psihijatrijsku dijagnozu. On je odbio da bude lečen, bio je agresivan i pobegao je iz bolnice. Mi smo slučaj prijavili policiji i oni su ga našli i vratila nazad u kovid-bolnicu. S obzirom da ima težu sliku korone, priključen je na kiseonik, ali je on i dalje odbijao bilo kakvu terapiju, pokidao je sve što mu je priključeno, polomio ogledalo i isekao se na više mesta, između ostalog i po vratu. Tu je morala da dolazi i hirurška ekipa, kako bi ga sanirala. Taj slučaj je uznemirio ostale pacijente. Uz sve probleme smo mu omogućili i da ima zasebnu sobu, angažovano je deset osoba da bi njega smirili i spasili. Pritom je važno i to da je on pozitivan, pa je dodatni problem stvarala i mogućnost da on zarazi nekoga ko pokušava da mu pomogne…-
Dimitrijević kaže da nemaju zdravstvene podatke o toj osobi.
-Izgleda da je radio u Beogradu, odakle je i došao kao kovid-pozitivan, odnosno već je imao pozitivan rezultat na testu. Trenutno smešten na odeljenje, pod lekovima je, smiren je, ali mu je jako loša zdravstvena situacija što se tiče kovida, ima obostranu upalu pluća, pa je stavljen na respirator.
Dimtirijević kaže da među ostalim pacijentima nema problema, da je dobra saradnja između pacijenata i lekarskog i svakog drugog osoblja.
Među uposlenicima Opšte bolnice ima 60-ak obolelih od virusa kovid-19.
-To, srećom, nije veliki broj s obzirom na broj uposlenih. Oni su kući u izolaciji i imaju lakšu kliničku sliku.-

Lj. S. – I.S.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*