OPŠTA BOLNICA NA KRAJU 2015. GODINE : OČEKUJU POMOĆ MINISTARSTVA

LESKOVAC

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević kaže da ta ustanova računa na oko tri miliona dinara iz Ministrastva zdravlja, a novac će biti iskorišćen za završetak adaptacije zgrade u kojoj je deo namenjen službi bolesti zavisnosti. Ovo bi bio deo iz najavljene pomoći rekonstrukcija zdravstvenih ustanova u Srbiji.
-Mi smo ranije tražili pomoć od ministarstva za saniranje mokrih čvorova ali smo, u međuvremenu, skoro čitav taj posao sami završili,- rekao je Dimitrijević. On je dodao da su u poslednjih nekoliko meseci u bolnicu stigle donacije za različite namene od oko 2,5 miliona
dinara. Opšta bolnica je, kaže Dimitrijević, dobila dopis u kome se navodi da je dozvoljeni broj zaposlenih u njoj 1257, a da je trenutno po ugovorima na neodređeno vreme angažovano 1247 osoba.
-Mi ćemo u narednom periiodu popuniti i tih deset mesta, na ko koliko imamo pravo, a zaposlićemo najviše lekara,- rekao je Dimitrijević.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da će Leskovac i naredne godine menjati svoj izgled, kao i da je, kada je reč o opštoj bolnici, razgovarao sa načelnikom Jablaničkog okruga da se i druge opštine “malo više uključe u uređenje bolnice”.
-Samo u poslednje dve godine oko 18.000 pacijenata iz Vlasotinca koristilo je rentgen službu, što bolnice što Doma zdravlja, jer je njihov bio u kvaru,- rekao je Cvetanović.
On je najavio da će se tokom 2016. godine, preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj, raditi na uređenju bolničke kapele, koja je u jako lošem stanju, a koja je ujedno i gradska kapela jer druga ne postoji.
-U planu je i izgradnja letnje učionice na otvorenom, na odeljenju neuropsihijatrije, za rad sa psihoterapeutima tokom letnjih meseci. Ovo je prilika da najavim da će Dom zdravlja zahvaljujući kompaniji Jura, koja pokazuje veliku društvenu odgovornost, dobiti novi kolor
dopler. Jednom rečju bolnicu i zdravstvene ustanove ćemo stalno menajti, renovirati i poboljšavati opremu, jer je zdravlje naših ljudi uvek bilo i biće prioritet ove lokalne samouprave,- rekao je Cvetanović.
Pomoćnik direktora za obrazovnu i naučno-istraživačku delatnost i načelnik Internog odeljenja dr Saša Grgov, koji je zadužen za naučni razvoj u leskovačkoj bolnici, istakao je naučni potencijal ove ustanove.
Direktor hirurškog bloka dr Predrag Ivanović je detaljno govorio o aktivnostima na formiranju centralne intenzivne nege koja će pružati najbolje uslove najtežim pacijentima.
Takođe, rečeno je da je zamenik direktora dr Aleksandar Stanković izabran za predsednika Skupštine udruženja kardiologa Srbije.

ANTRFILE

Rad Opšte bolnice u 2015. se može oceniti uspešnim jer je potpuno finansijski stabilna, sve obaveze prema dobavljačima se redovno izmiruju, nabavljaju se novi aparati, savremeni aparati za dijagnostiku i lečenje pacijenata i ulaže se u sređivanje same bolnice, kaže direktor ove ustanove Nebojša Dimitrijević.
-Ovo je jedinstveni primer u Srbiji u saradnji bolnice i lokalne samouprave, pre svega moram da kažem našeg gradonačelnika Gorana Cvetanovića koji je i naš upošljenik, odnosno upošljenik bolnice, – hvali se Dimitrijević.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*